08 Şubat 2018 12:49

Savcılık kararı var, hâlâ iade yok

Savcılık kararına rağmen işe iade edilmeyen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a mektup yazdı.

Paylaş

Hakkında savcılık tarafından “FETÖ ile irtibatı yoktur” kararı verilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, ihraç edilmesinin birinci yılında Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç’a 
mektup yazdı. 

Akyol mektubunda, Malkoç’tan mağduriyetlerinin giderilmesi için harekete geçmelerini istedi. Akyol mektubunda şu ifadeleri kullandı: “Mağduriyetleri giderme amacıyla kurulan ve geçtiğimiz günlerde sizin de ziyaret etmiş olduğunuz OHAL İşlemleri ve İnceleme Komisyonu, kurulmasının üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen ihraç edilen çok az sayıda kişi hakkında karar vermiştir. Kararların geç çıkması var olan mağduriyeti daha da artırmaktadır. Diğer taraftan KHK ile göreve iade edilmeyle OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kararıyla göreve iade edilme arasında farklılıklar vardır. Örneğin KHK ile göreve iade olduğunda; göreve iade edilen bir kişi ihraç edilmeden önceki görev yerine aynı statüde verilip geçmişe dönük haklarını alırken OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kararıyla göreve iade edilen bir kişinin önceki görev yerine aynı statüde verilip verilmeyeceği ve geçmişe dönük hak kayıplarını alıp almayacağına ilişkin belirsizlikler vardır.  Hukuk devleti, yurttaşlarına hukuk güvenliği sağlayan devlettir ve hukukun üstünde başka bir güç tanımaz.  Soruşturma sonucu savcılıkça haklarında “Kovuşturmaya yer olmadığına dair” verilenler ile ihraç sonrasında haklarında hiçbir adli ve idari işlem yapılmayanların KHK ile görevlerine iade edilmeleri ve yayımlanacak yeni bir KHK’de adıma da yer verilerek göreve iade edilmem için girişimlerde bulunmanızı talep ediyorum.” (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fransız sendika: Almanya'daki metal işçileri yol gösteriyor

SONRAKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Gürkan: Çıkış yolunu birlikte bulacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa