Elif Çuhadar'a yurt içi ve yurt dışından destek

KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar'ın gözaltına alınması çeşitli illerde ve yurt dışında yapılan açıklamalarla protesto edildi.

08 Şubat 2018 10:44
Son Güncellenme Tarihi: 10 Şubat 2018 10:50
Paylaş

Ankara'da gözaltına alınan KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar için yurt içinde ve yurt dışında yapılan açıklamalarda Çuhadar'ın serbest bırakılması istendi.

KESK MYK üyesi Elif Çuhadar,  6 Şubat günü, 4 yıl önce İzmir'de düzenlenen bir panel gerekçe gösterilerek Ankara'da gözaltına alınmıştı.

KESK MERKEZ YÜRÜTME KURULU VE BAĞLI SENDİKA YÖNETİCİLERİ: ELİF ÇUHADAR SERBEST BIRAKILSIN

KESK merkez yürütme kurulu ve bağlı sendikaların yöneticileri yaptıkları açıklamada, gözaltına alınan  KESK MYK üyesi Elif Çuhadar'ın derhal serbest bırakılmasını istedi. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “2014 yılında izin verilen, tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü barışçıl gösteri ve toplanma hakkı kapsamında yapılan bir etkinliğin gerekçe gösterilerek yürütme kurulu üyemizin sabah saatlerinde evinin basılarak, bakmakla yükümlü olduğu kanser tedavisi gören annesinin gözleri önünde gözaltına alınması ne hukuki ne de insanidir” diye konuştu.

KESK Merkez Yürütme Kurulu, gözaltına alınan KESK MYK üyesi Elif Çuhadar'ın derhal serbest bırakılmasını istedi. Tüm Bel-Sen genel merkezinde yapılan basın toplantısına bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri de katıldı. 

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, son günlerde muhalefete yönelik ev baskınları ve gözaltılara dikkat çekti. Konfederasyonlarına yönelik işten çıkarma, gözaltılar ve baskıların her geçen gün arttığını kaydeden Bozgeyik, Çuhadar'ın neden gözaltına alındığına dair henüz net bir bilgi olmadığını belirtti. Bozgeyik, “Bize söylenen 2014 yılında İzmir'de katıldığı bir panel nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verildiğidir” dedi. TTB yöneticilerin serbest bırakılmasının ardından gözaltının gerçekleşmesinin tesadüfi olmadığını ifade eden Bozgeyik, baskı ve gözaltılarla, tutuklamalarla topluma faşizmin kanıksatılmak istendiğini söyledi. Bozgeyik, “2014 yılında izin verilen, tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü barışçıl gösteri ve toplanma hakkı kapsamında yapılan bir etkinliğin gerekçe gösterilerek yürütme kurulu üyemizin sabah saatlerinde evinin basılarak, bakmakla yükümlü olduğu kanser tedavisi gören annesinin gözleri önünde gözaltına alınması ne hukuki ne de insanidir” diye konuştu. Çuhadar'ın adresinin yerinin yurdunun bilindiğini ve rahatlıkla çağrılıp ifadesinin alınabileceği halde gözaltına alındığını belirten Bozgeyik, günlerce gözaltında tutulmasının yargı eliyle yapılan bir işkence olduğunu kaydetti.

Çuhadar'ın Ankara'da ifade vermesiyle ilgili girişimleri olmasına rağmen savcılığın kabul etmediğini ve İzmir'e götürüldüğünü belirten Bozgeyik “İzmir ve genel merkezdeki avukatlarımız süreci takip ediyor. Biz de İzmir'de ifade verirken yanlarında olacağız” dedi. 

Bozgeyik, TMMOB, Barolar Birliği ve TTB'ye yönelik algı operasyonu yürütüldüğünü belirterek AKP'nin baskıcı politikalarına karşı olan herkesin dayanışma içerisinde olması gerektiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)


KESK ANKARA ŞUBELER PLATFORMU: ELİF ÇUHADAR’I SERBEST BIRAKIN

KESK Ankara Şubeler Platformu, KESK MYK üyesi Elif Çuhadar’ın derhal serbest bırakılmasını istedi. Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube binasında gerçekleşen basın açıklamasını, Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nusret Sulkalar yaptı. Sulkalar, toplumsal muhalefeti susturma ve etkisizleştirme operasyonlarının devam ettiğini belirterek, bu operasyonlara KESK ve bağlı sendikaların da dahil edildiğini, MYK üyesi Elif Çuhadar’ın 2014 yılında katıldığı panel gerekçe gösterilerek gözaltına alındığını kaydetti. Emek ve barış mücadelesi yürütenlere yönelik gözaltı ve tutuklamaların sindirme ve kriminalize etme amaçlı olduğunu vurgulayan Sulkalar, OHAL’in anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik kullanıldığını ve iktidara istediğini yapma keyfiyeti veren bir araca dönüştüğünü söyledi.

‘HUKUK TANIMAZ SALDIRILARA SON VERİN’

Sulkalar, “AKP’nin ne OHAL sopası, ne de diğer faşizan uygulamaları bizleri emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamaz. OHAL gerekçesiyle sendikal hak ve özgürlüklerin askıya alınmasını kabul etmedik, etmeyeceğiz” dedi. Gözaltı ve tutuklama furyasını kınadıklarını belirten Sulkalar, KESK MYK üyesi Elif Çuhadar’ın serbest bırakılmasını ve hukuk tanımaz saldırılara son verilmesini istedi.

Afrin’e yönelik askeri operasyonun başlamasıyla baskıların ve gözaltıların daha da arttığını dikkat çeken Sulkara, operasyonun derhal durdurulması çağrısı yaptı. Sulkalar, “Bölge halklarına gerçek zeytin dalı uzatmanın, barışa ve demokrasiye dayalı çözümler üretmenin koşulları varken, ülkeyi emperyalist planların parçası haline getiren bu savaş bizim savaşımız değildir. KESK olarak kimsenin ölmesini istemiyoruz. Savaştan değil, barıştan tarafız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


TMMOB’DEN KESK’E DAYANIŞMA ZİYARETİ: ‘GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR İLE SİNDİRME İSTİYORLAR’

TMMOB Yönetim Kurulu ve TMMOB’ye bağlı oda başkan ve yöneticileri,  KESK Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar’ın gözaltına alınması dolayısıyla KESK’e destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarete; TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 2. Başkan Züber Akgöl, Yürütme Kurulu Üyesi Kemal Zeki Taydaş, Genel Sekreter Yardımcısı Gülsüm Sönmez, TMMOB Ankara İKK Sekreteri Özgür Topçu, Odalardan; Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Önder, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel), Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus Yener, Arife Kurtoğlu, Satılmış Göktaş, İsmail Odabaşı ve Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İrfan Türkkolu’ndan oluşan TMMOB Heyeti katıldı. Heyet, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, Genel Sekreter Ramazan Gürbüz, Eğitim, Örgütlenme ve Basın Yayın Sekreteri İlhan Yiğit, Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Tekdemir ve Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Yusuf Şenol ile görüştü.

Görüşmede 4 binin üzerinde işlerinden ihraç edilen, 70 civarında tutukluluğu devam eden üyesi bulunan KESK’in Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar, 6 Şubat tarihinde 2014 yılında izin verilen bir etkinlik gerekçe gösterilerek gözaltına alındığı hatırlatıldı. Destek ziyaretinde “Emek ve barış mücadelesi yürütenlere yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama operasyonları sindirme ve kriminalize etme amaçlıdır, AKP’nin ne OHAL sopası, ne de diğer politikaları bizleri emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamaz” denildi. TMMOB Heyeti KESK ile dayanışma içerisinde olduklarını bir kere daha dile getirdi.(Ankara/EVRENSEL)


KESK KOCAELİ ŞUBELER PLATFORMU: ELİF ÇUHADAR SERBEST BIRAKILMALIDIR

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, yaptığı açıklamayla MYK üyeleri Elif Çuhadar'ın serbest bırakılmasını istedi.

Eğitim Sen Kocaeli Şubesinde yapılan açıklamayı KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Etem Kartal okudu. Gözaltı ve tutuklama furyası kınadıklarını belirten Kartal, "KESK'in kuruluş sürecinde de yer alan, yaşamı emek ve demokrasi mücadelesi içerisinde geçen üyemiz Elif Çuhadar derhal serbest bırakılmalı, hukuk tanımaz saldırılara son verilmelidir" dedi.

KESK MYK üyesi Elif Çuhadar'ın 6 Şubat Salı sabahı evine yapılan baskınla gözaltına alındığını aktaran Kartal, "2014 yılında izin verilen, tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü, barışçıl gösteri ve toplanma hakkı kapsamında yapılan bir etkinliğin gerekçe gösterilerek MYK üyemizin sabah saatlerinde evinin basılarak, bakmakla yükümlü olduğu kanser tedavisi gören annesinin gözleri önünde gözaltına alınması ne, hukuki ne insanidir" diye konuştu.

'ALIŞMAYACAĞIZ, KANIKSAMAYACAĞIZ'

Bu yaşananlara alışmayacaklarını vurgulayan Kartal, "Biat etme ya da faşizme karşı mücadele etmek dışında bir seçeneğin olmadığı bir dönemdeyiz. Gerekçe ne olursa olsun düşünce ve ifade özgürlüğümüzün ortadan kaldırılmasını, bu hakkımızı kullandık diye göz altına alınmayı, tutuklanmayı kabul etmiyoruz. Bu duruma alışmayacağız, kanıksamayacağız" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)


İNGİLTERE’NİN EN BÜYÜK SENDİKASI ÇUHADAR’IN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

Arif BEKTAŞ
Londra

İngiltere’nin en büyük sendikası olan Kamu İşçileri Sendikası (UNISON), geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Genel Sekreter Dave Prentis imzasıyla Türkiye’nin İngiltere Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’e gönderilen mektupta, sendikal faaliyetleri ve yaptığı konuşmalar sebep gösterilerek gözaltına alınan sendikacıların derhal serbest bırakılmasını talep etti. Prentis, Türkiye’deki anti-demokratik uygulamalara da dikkat çekerek kaygılı olduğunu belirtti.

Prentis mektubunda, 2014 yılında yaptığı konuşmadan dolayı Çuhadar’ın gözaltına alınmasının kaygı verici olduğunu belirterek OHAL’in de son bulmasını istedi. 

Toplam 1.3 milyon üyesi ile İngiltere’nin en büyük sendikası olan UNISON, Türkiye’nin Afrin harekatı konusunda da kaygılı olduğunu ve savaşın durdurulması gerektiğini belirten bir mektup da Dışişleri Bakanı Boris Johnson’a göndermişti.

Uluslararası Kadın Eğitimciler Konferansı’ndan “OHAL kaldırılsın” çağrısı
Fas’ın Marekeş şehrinde toplanan Uluslararası Kadın Eğitimciler Konferansı’nda, Türkiye’deki kadına yönelik şiddete dikkat çekilerek, “OHAL değil acil demokrasi” çağrısı yapıldı. Eğitim-Sen üyeleri üzerindeki baskıların son bulmasını isteyen kadın eğitimciler “Eğitim-Sen yalnız değildir” dedi.

Avrupa Eğitim Sendikaları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve İngiltere’de faaliyet yürüten Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampnyası (SPOT) Sözcüsü Christine Blower yaptığı konuşmada, Türkiye’deki baskıların son bulmasını istedi.
 İngiltere’den konferansa katılan Ulusal Eğitim Sendikası (NUE) Başkanı Louise Regan da, Türkiye’de OHAL’in kaldırılmasını ve gözaltıların son bulmasını talep ederek, gözaltındaki eğitimcilerin derhal serbest bırakılmasını ve işinden edilen eğitimcilerin de işine geri dönmelerinin sağlanmasını istedi.


KESK ADANA ŞUBELER PLATFORMU: ELİF ÇUHADAR SERBEST BIRAKILSIN

KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Muzaffer Yüksel, İzmir’deki bir soruşturma gerekçe gösterilerek 6 Şubat’ta evinden gözaltına alınan KESK MYK üyesi Elif Çuhadar’ın serbest bırakılmasını istedi. 
TTB yöneticilerinin denetimli serbestlikle serbest bırakılmalarının hemen ertesi günü bu operasyonla KESK’in hedef alınmasının tesadüf değil, sistematik saldırı olduğunu ifade eden Yüksel, “Emek ve barış mücadelesi yürütenlere yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama operasyonları sindirme ve kriminalize etme amaçlıdır. OHAL’in kendisi anayasal düzeni korumaya yönelik olmasına rağmen AKP OHAL’i anayasal hakları ortadan kaldırmak için kullanmaktadır. OHAL, iktidara istediğini yapma ve siyasal hedeflerine uygun zemin yaratma keyfiyeti veren bir araca dönüştürülmüştür” dedi. 

2014 yılında izin verilen, tamamen barışçıl gösteri ve toplanma hakkı kapsamında yapılan bir etkinliğin gerekçe gösterilerek operasyon yapılmasının OHAL’in kullanılma amacını bir kez daha gözler önüne serdiğini dile getiren Yüksel, “AKP’nin ne OHAL sopası, ne de diğer faşizan politikaları bizleri emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamaz. Sendikal hak ve özgürlükler, işçi sınıfının, ezilenlerin yüzyıllık kazanımlarıdır. OHAL gerekçesiyle askıya alınmalarını, ortadan kaldırılmalarını kabul etmedik, etmeyeceğiz” dedi.(Adana/EVRENSEL)


ELİF ÇUHADAR SERBEST BIRAKILSIN

KESK İzmir Şubeler Platformu, İzmir'de yapılan bir panele katıldığı iddiasıyla KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar'ın gözaltına alınmasını protesto etti.

2014 yılında İzmir'de yapılan bir panel nedeniyle açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar için KESK İzmir Şubeler Platformu basın açıklaması düzenledi.

Eski Sümerbank önünde yapılan basın açıklamasına, DİSK, TMMOB ve İnsan Hakları savunucuları da katılırken, açıklamada 'Faşizme karşı omuz omuza, Elif Çuhadar onurumuzdur, ne darbe ne OHAL demokrasi derhal' sloganları atıldı.

KESK Şubeler Platformu adına açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Çağdaş Topal okuyarak," Elif Çuhadar arkadaşımız sendikal hak ve özgürlükler kapsamında yürüttüğü faaliyetler nedeniyle yargılanamaz. Elif Çuhadar serbest bırakılmalı, hukuksuz gözaltılara son verilmelidir"dedi.

Topal, SES İzmir Şube Sekreteri Başak Edge Gürkan'ın da gözaltına alınıp yurt dışı yasağı ile serbest bırakılmasına da değinerek "Kraldan çok kralcı idarecinin tipik örneği bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz. TTB'nin yanında savaşın karşısında olmaya devam edeceğiz. Sendika afişine,sendikal haklarına sahip çıkmanın yurt dışı yasağı ile ne alakası var. Bu hukuk terörüdür" şeklinde konuştu. Emek ve barış mücadelesi yürütenlere yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama operasyonlarının sindirme ve kriminalize amaçlı olduğunu vurgulayan Topal, "Tüm bu operasyonlar OHAL'in darbe için mücadele için değil tam aksine greve çıkan işçinin grevi yasaklamak, demokrasi isteyenlerin sesini kısmak, eleştiren gazeteciyi tutuklamak, bilim üreten aydınları, akademisyenleri üniveresiteden atmak için, eğitimi gericileştirmek ve ülkede tek adam tek parti rejimi kurmaj için olduğu açıkça ortadadır"dedi.

Topal, gözaltıların OHAL'in kullanılma amacının gösterdiğini ekleyerek şunları söyledi: "Geçmiş yargılanamaz ama gelecek hesap sorar. Yürütme kurulu üyemiz Elif Çuhadar ve hukuksuzca yapılan tüm gözaltılar derhal serbest bırakılmalıdır" (İzmir/EVRENSEL)


MALATYA'DA GÖZALTILAR PROTESTO EDİLDİ

KESK Malatya Şubeler Platformu konfederasyonlarının üye ve yöneticilerine yönelik yönelik gözaltı ve tutuklamalara karşı basın açıklaması yaptı. Malatya SES Şubesi’nde yapılan basın açıklamasını KESK Malatya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Akdemir okudu.

KESK Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar’ın geçtiğimiz günlerde evine yapılan baskınla gözaltına alındığını ve bu saldırının TTB yöneticilerinin serbest bırakılmasının hemen ertesi gününde yapılmasının sistematik bir saldırının devamı olduğunu belirten Akdemir, “Konfederasyonumuzun hedef alınması tesadüf olmayıp aksine sistematik saldırıların devamı niteliğindedir. Emek ve barış mücadelesi yürütenlere yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama operasyonlarının emek ve barış mücadelesi yürütenlere yönelik sindirme amaçlı olduğunu bilmekteyiz” dedi. AKP’nin OHAL’i anayasal hakları ortadan kaldırmak için kullandığını belirten Akdemir, OHAL’in iktidara istediğini yapma ve siyasal hedeflerine uygun zemin yaratma keyfiyeti veren bir araca dönüştüğünü söyledi. KESK Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar’ın 4 yıl önceki bir konuşmasından dolayı gözaltına alındığına OHAL’in kullanılma amacının bir kez daha gözler önüne serildiğine ve düşünce özgürlüğünün yok sayıldığına dikkat çeken Akdemir, “Gözaltı ve toplu tutuklama furyasını şiddetle kınıyoruz. Yürütme Kurulu üyemiz Elif Çuhadar başta olmak üzere düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanmalarından dolayı gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, hukuk tanımaz saldırılara son verilmelidir” dedi. (Malatya/EVRENSEL)


KESK MYK ÜYESİ ÇUHADAR’IN GÖZALTINA ALINMASI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, KESK MYK üyesi Elif Çuhadar’ın gözaltına alınmasını Meclis gündemine taşıdı.  Toğrul, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde şu ifadeleri kullandı: “20 Ocak’tan bu yana her yeni güne ‘Savaşa hayır’ diyenlere yönelik ev baskınları, gözaltı ve tutuklama haberleriyle uyanmaktayız. 20 Ocak’tan bu yana İçişleri Bakanlığı verilerine göre 300’den fazla gözaltı ve onlarca tutuklama söz konusudur. KESK Yürütme Kurulu Üyesi olan Elif Çuhadar, evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştır. Elif Çuhadar’ın 2014 yılında İzmir’de yapılan bir panele katılması gözaltına alınma gerekçesi olarak gösterilmiştir.”

Toğrul, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti: 
1- 2014 yılında İzmir’de izin verilen, tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü, barışçıl
gösteri ve toplanma hakkı kapsamında yapılan bir etkinliğin gerekçe gösterilerek Elif
Çuhadar’ın gözaltına alınması bilginiz dahilinde midir?

2- KESK Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar’ın gözaltına alınmasının yasal gerekçesi
nedir?

3- Elif Çuhadar’ın geçmişe yönelik bir panele katılması gerekçe gösterilerek
suçlanmasının yasal dayanağı nedir?

4- Muhalif kesimlere, emek ve barış mücadelesi yürütenlere yönelik giderek artan
sistematik saldırıların ve gözaltı furyalarının sonlandırılmasına yönelik bir girişiminiz
olacak mıdır?

5- Hükümetinize itaat etmeyen, politikalarınızı eleştiren ve size muhalefet eden herkesi
gözaltına alarak veya tutuklayarak dizayn etmeye mi çalışmaktasınız?

6- Barış isteyenlerin yasal dayanaktan yoksun bir şekilde gözaltına alınması, haklarında
soruşturma başlatılması savaş karşıtlarına gözdağı vermek amaçlı mıdır?

7- Son birkaç aydır sistematik bir hal alan muhalif ve barış isteyen kesimler üzerindeki
baskıların sebebi nedir? Bu baskılarla ne amaçlanmaktadır?

8- KESK Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar’ın serbest bırakılması için herhangi bir
girişimiz olacak mı?

9- KESK Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar’ın gözaltına alınması Türkiye’nin 2003
yılında onaylamış bulunduğu Uluslararası Sivil ve Siyasal Haklar Sözleşmesi’nin
19’uncu maddesine ve Anayasada belirtilen ifade özgürlüğüne aykırı değil midir? (İstanbul/EVRENSEL)


KESK MERSİN ŞUBELER PLATFORMU: ELİF ÇUHADAR SERBEST BIRAKILSIN!

Turan DAL

KESK Mersin Şubeler Platformu, KESK Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhader'in gözaltına alınmasına tepki göstererek, "ifade özgürlüğüme dokunma" dedi.

KESK Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar’ın gözaltına alınma gerekçesinin, 2014 yılında İzmir’de yapılan bir panele katılması olarak gösterildiğini kaydeden KESK Mersin Şubeler Platformu, Çuhadar'ın serbest bırakılması çağrısında bulundu. 

Eğitim Sen Mersin Şubesi'nde bir araya gelen platform bileşenleri konuya ilişkin basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı platform adına Dönem Sözcüsü Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya yaptı.
 
"Bu operasyonların içine bir şekilde konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın yönetici ya da üyelerinin dahil edilmesine özellikle dikkat edildiği anlaşılıyor" diyerek konuşmasına başlayan Kaya, “AKP’nin iktisadi ve siyasi uygulamalarını beğenmeyen, eleştiren toplumsal muhalefetin bütün kesimlerine yönelik olarak sürdürülen susturma, gözaltına alma, tutuklama furyası hız kesmeden devam etmektedir. Hedeflenen asıl amaç bütün toplumsal muhalefeti susturma ve etkisizleştirmektir" dedi.
 
OHAL gerekçe gösterilerek; uluslararası anlaşmalar, Anayasa ve yasalardaki hakların bile çiğnendiğini, hukuk ve adaletin ayaklar altına alındığını belirten Kaya şunları söyledi: "Bu gidişat ülkeyi demokrasiye değil olsa olsa diktatörlüğe götürmektedir.Bu nedenle; Ülkemizin hayrına olmayan, Ülkemizi bilinmeze ve kaosa sürükleyen bu baskıcı politikalar derhal terk edilmeli, toplumsal muhalefeti susturma aracına dönüştürülen OHAL derhal kaldırılmalıdır.Emek ve barış mücadelesi yürütenlere yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama operasyonları sindirme ve kriminalize etme amaçlıdır.

OHAL’in kendisi anayasal düzeni korumaya yönelik olmasına rağmen AKP OHAL’i anayasal hakları ortadan kaldırmak için kullanmaktadır. OHAL, iktidara istediğini yapma ve siyasal hedeflerine uygun zemin yaratma keyfiyeti veren bir araca dönüştürülmüştür" ifadelerini kullandı.
 
Kaya son olarak şu sözleri kullandı: "OHAL gerekçesiyle askıya alınmalarını, ortadan kaldırılmalarını kabul etmedik, etmeyeceğiz.Gözaltı ve toplu tutuklama furyasını şiddetle kınıyoruz. KESK Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar derhal serbest bırakılmalı, hukuk tanımaz saldırılara son verilmelidir."

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Çocuğa cinsel istismarda bulunan imama 26 yıl hapis

SONRAKİ HABER

Havayolu çalışanları sendika kurdu: Temsil hakkımız yoktu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...