15 Ağustos 2012 08:51

İşçi kaderini kendi yazacak

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, 8 gündür insanca yaşanacak bir ücret ve çalışma koşulları için direnen Başpınar Organize Sanayi işçilerini ziyaret etti. İşçilerin mücadelesini selamlayan Tüzel, direnişin başarı ile sonuçlanması için işçiler ile daya

İşçi kaderini kendi yazacak
Paylaş

İşçiler, Antep milletvekillerine de tepki gösterirken, kendilerini ziyaret eden tek milletvekili olan Tüzel’e teşekkür etti.

HDK İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan ve Emek Partisi üyeleri ile Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde direnen işçileri ziyaret etti. İlk olarak Şireci Tekstil işçilerini ziyaret eden Tüzel ve beraberindeki heyet işçiler tarafından coşku ile karşılandı. Burada işçilere hitap eden Tüzel, işçilerin ürettikleri değerin karşılığını alamadıkları için direnişte olduğunu ifade etti.

Antep işçi sınıfının hakları için mücadeleye yabancı olmadığına dikkat çeken Tüzel, 1996 yılında Ünaldı Dokuma işçilerinin mücadelesini hatırlattı. Ünaldı direnişindeki işçilerin kararlığı ile patronların protokol imzalamak zorunda kaldığını dile getiren Tüzel, “Bugün de anayasada belirtilen 8 saat çalışma, Pazar ve bayram izni, zorunlu mesailerin işçilerin rızası dışında dayatılmaması için bir düzenleme yapılsın” diye konuştu.

Bugün sendikaların iyi bir sınav vermediğini söyleyen Tüzel, “Gaziantep’te işçilerin geçmişte yaşanan direnişlerden deneyimi var. İşçiler kendi geleceklerini, çocuklarının ve ülkenin kaderini belirleyeceklerdir. Güveneceğiniz tek şey kendi birliğiniz, kendi gücünüz ve aranızdaki dayanışmadır” dedi.

Sendikalaşmanın bu kavganın eseri olacağını dile getiren Tüzel, işçinin hangi sendikada veya yeni bir sendikada mı örgütleneceğine kendi karar vereceğini belirtti.

Direnişi Evrensel ve Hayat Televizyonundan takip ettiğini aktaran Tüzel, yüz binlerce satan gazetelerin ve çok izlenen televizyonların buradaki direnişi görmemelerinin nedeninin patron ve hükümet yanlısı olmalarından kaynaklı olduğuna dikkat çekti. İşçilerin, emek mücadelesinde kimin yanında olup kimin olmadığını bu mücadelede göreceğini ifade eden Tüzel, “Biz Emek Partisi ve Halkların Demokratik Kongresi olarak hep sizlerle birlikte bir halk gücü yaratmaya çalıştık. Oy verdiğiniz hükümet ve düzen partilerinin tutumu ortada” diye konuştu.

Başpınar işçisinin kazanmasının tüm işçi sınıfının kazanımı olacağını ifade eden Tüzel, “Biz de tüm gücümüzle bu mücadelenin kazanımla sonuçlanması için yanınızda olacağız. İşçiler üzerindeki baskıların son bulması için gerekirse Vali ve İçişleri Bakanı ile de görüşeceğim” diye konuştu.

Tüzel’in ardından konuşan Şireci Tekstil işçileri Temsilcisi Süleyman Kıyak, yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini dile getirdi. Ziyaretin kendilerine güç verdiğine dikkat çeken Kıyak, bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Daha sonra işçilere seslenen Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan, sendikaların iş kolu farkı gözetmeden Başpınar işçisi ile dayanışma içerisinde olması gerektiğini belirtti.

Şireci Tekstil önünden Gürteks fabrikasının önüne gelen Tüzel, burada işçiler tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı. Tüzel burada da işçilerin mücadelesinin sesi ve destekçisi olacağını belirtti. Burada bir süre işçilerle sohbet eden Tüzel ve Emek Partisi heyeti Gürteks işçileri ile birlikte Canan Tekstil önüne kadar yürüdü.

Yolda dayanışma sloganları atan işçileri polis engellemek istedi. Polise tepki gösteren işçiler, el ele tutuşarak Canan Tekstil önüne kadar geldi. Burada Tüzel ve Emek Partisi Gaziantep İl Başkanı Mecit Bozkurt işçilere seslendi. Tüzel’in konuşmasının ardından söz alan bir işçi, 10 yıldır oy verdiği, yöneticisi olduğu ve seçim çalışmalarını yürüttüğü AKP’den tek bir kişin dahi yanlarına gelmediğini söyledi. Artık AKP’ye oy yok diyen işçi, Başbakan’ın medyayı baskı altına aldığını dile getirdi.

Tüzel ve beraberindekiler daha sonra Motif İp ve Gür İplik işçilerini de ziyaret etti. Gür İplik’te konuşan işçiler ise oy verdikleri Antep Milletvekillerinin yüzlerini dahi görmediklerini İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in kendilerini ziyaret ettiğini söyleyerek Antep Milletvekillerine tepki gösterdi. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kadınlara adalet, katillere müebbet'

SONRAKİ HABER

Yol çalışması daha kaç can alacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...