15 Ağustos 2012 08:36

'Kadınlara adalet, katillere müebbet'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kocası tarafından öldürülen Sevda Sonay’ın davasının 4. duruşmasından önce “kadınlara adalet, katillere müebbet ceza” istedi. Kadınlar, “Adaletin yerini bulması için daha kaç kadının ölmesi gerekiyor?” diye sordu.Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

'Kadınlara adalet, katillere müebbet'
Paylaş

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri bugün Ankara Adliyesi önünde bir araya gelerek, 11 Şubat 2012 tarihinde kocası tarafından öldürülen Sevda Sonay’ın davasına sahip çıktı. Kadınlar 4. duruşma öncesi yaptıkları açıklamada “gerçek” adalet yerini bulana kadar mücadele edeceklerini duyurdu. Eyleme Sevda Sonay’ın kız kardeşi, halası Asiye İşeri ve yeğeni Öznur İşeri de katıldı. Burada konuşan platform üyesi Pınar Genç, dava sürecini yakından takip ettikleri için müdahillik talebinde bulunduklarını, ancak kabul edilmediğini söyledi. Genç, davanın 3. duruşmasında katil zanlısı Haydar Sonay’ın akli dengesinin yerinde olmadığını gerekçe göstererek Adli Tıp Kurumu’ndan bu durumun tespitini istediğini ve davanın bu yüzden sonuçlanamadığını aktardı. “Hakimler katillere caydırıcı cezalar vermedikçe Melek Karaaslan gibi yıllarca işkence görüp öldürülen kadınların sayısı artıyor” diyen Genç, kadın ölümleri ve işkencelerine göz yumdukları için devleti, hakim ve kolluk kuvvetlerini sorumlu tuttu.
Sevda Sonay’ın yeğeni Öznur İşeri ise, “Halam öldürülmeyi hak etmedi, öldürülen her kadın gibi” diyerek, kadın cinayetlerinin durdurulmasını istedi.

Kadınlar daha sonra Sevda Sonay’ın öldürülmesiyle ilgili 4. duruşmayı izlemek için mahkeme salonuna girdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kırklareli'de Kürtlere ırkçı saldırı!

SONRAKİ HABER

İşçi kaderini kendi yazacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...