07 Şubat 2018 19:21

Çavuşoğlu, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü

Tahran'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü.

Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede, ülkesinin bölge sorunlarının çözümü ve kaygıların giderilmesi konusunda Türkiye ile daha geniş işbirliği yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

İran Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre Ruhani, ABD ve İsrail'in bölgedeki sorunların bitmesini istemediğini aktararak, "Günümüzde bazıları bölgedeki coğrafi sınırları değiştirmeye çalışıyor. Kuzey Irak'ta başarısız olan bu güçler şimdi Suriye'nin kuzeyinde bu komployu uygulamaya çalışıyor" dedi.

Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve terörün bitmesinin önemli olduğunun altını çizen Ruhani, "Suriye'de huzur sağlanırsa bölge ülkeleri de kendilerini güvende hisseder. Bu konuda İran, Türkiye ve Rusya arasındaki işbirliği büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

İkili ekonomik ilişkilerin de ele alındığı görüşmede Ruhani, ülkesinin enerji alanında Türkiye ile var olan ilişkileri genişletmeyi istediğini ve b konuda Türkiyeli işadamların İran'daki petrol ve doğalgaz sahalarında yatırım yapmasını olumlu karşılayacaklarını kaydetti.  

Görüşmede Afrin operasyonuna değinen Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye topraklarında gözü olmadığını savundu. (Tahran/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da bir parkın daha tabelası indirildi

SONRAKİ HABER

'Tapulu arazim' dedi, davayı kazanınca okul yolunu kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...