07 Şubat 2018 15:49

Reza Zarrab savunma verecek

Rıza Zarrab, aynı hücreyi paylaştığı Faozi Jaber’in, hakkında cinsel istismar ve tecavüz iddiasıyla açtığı davada 16 Mart’a kadar savunmasını verecek.

Paylaş

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde tutuklu olarak yargılandığı sırada savcılıkla iş birliği yaparak, Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’ya karşı tanık olan Reza Zarrab ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, New York’ta ilk konulduğu cezaevinde aynı hücreyi paylaştığı 62 yaşındaki Fildişi Sahilli vatandaşı Faozi Jaber’in, hakkında cinsel istismar ve tecavüz iddiasıyla açtığı davada, 16 Mart’a kadar savunmasını vermesi konusunda taraflar arasında uzlaşma sağlandı. Zarrab 16 Mart’a kadar kendisini savunacak. Zarrab, New York’a getirildikten sonra ilk konulduğu ceza ve tutukevi olan Manhattan’daki Metropolitan Cezaevinde (MCC) geçirdiği süre içinde Jaber’le aynı hücrede kalmıştı. 

ATİLLA NİSANDA YENİDEN HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

Öte yandan Zarrab davasında yargılanıp beş ayrı iddiadan suçlu bulunan Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla yeniden hakim karşısına çıkıyor. Euronews’un haberine göre Atilla’nın 24 Ocak’ta mahkemeye yaptığı başvuruda, yargılanması sırasında delil yetersizliğinden dolayı davanın düşürülüp hakkında beraat kararı verilmesi için başvuracağını açıklamasına rağmen, mahkemeye verilen dilekçede Atilla’nın bu istekten vazgeçmesi Hakim Richard Berman’ın kafasını karıştırdı.

Berman, bu konuda karara varmak için konunun bir duruşmada ele alınmasına karar vermiş; Atilla’nın davanın düşürülmesi ve beraat etmesi için yaptığı başvurudan vazgeçmesinin kendi rızasıyla olduğunu kendisine doğrudan söylemesi için 6 Şubat günü yapılacak yeni bir duruşma için mahkemeye çağırmıştı.

3 Ocak’ta 12 kişilik jüri heyetinin altı ayrı suçlamadan beşinden suçlu bulduğu Atilla’ya verilecek cezayla ilgili duruşma 11 Nisan’da New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde yapılacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Times: IŞİD, Suriye ve Irak’ta yeniden örgütleniyor

SONRAKİ HABER

Akhisarspor, Kayserispor'u kupanın dışına itti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...