07 Şubat 2018 15:23

Dere davasında ‘olası kastla öldürmek’ talebi reddedildi

İBB’ye ait bir hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin açılan davanın 2’nci duruşması görüldü.

Paylaş

Parkta yürüdüğü sırada hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin açılan davada avukatlar, yaya yolunda araç olmasının taksirle değil olası kastla insan öldürmek kapsamında olduğunu söyledi. Mahkeme, avukatların talebini reddetti. 

İstanbul’un Kadıköy’de 12 Mayıs 2016 tarihinde parkta yürüdüğü sırada yaya-bisiklet yolunda çalışma yapan İBB’ye ait bir hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin açılan davanın 2’nci duruşması görüldü. Olay anında orada bulunan Kyndall Mc Dorman tanık olarak dinlendi. Dorman, “Kamyon geri gelirken kadına çarptı. Kamyon olması gerekenden daha hızlıydı. Çarpma sonrası kadın tekerlekler altında kaldı ve 2-3 kez tekerlekler kadının üzerinden geçti.” Dere’nin aile avukatı Murat Özveri de yaya yolunda araç olmasının taksirle değil olası kastla insan öldürmek kapsamında olduğunu söyledi. Özveri, mahkemenin görevsizlik kararı vererek dosyayı ağır ceza mahkemesine sevk etmesini talep etti. Dere’nin avukatları yeni görüntülerin yer aldığı flaş diski de kanıt olarak sundu. Mahkeme, delillerin ‘olası suç kastı’ kapsamında olmadığını ifade ederek “görevsizlik kararının” reddi yönünde karar verdi.

Duruşma, 11 Nisan’a ertelendi. (İstanbul/MA)

{{280203}}

{{340867}}

{{325252}}

{{325237}}

ÖNCEKİ HABER

İzmir Genel İş: Ayrımsız kadro mücadelemiz sürecek

SONRAKİ HABER

Times: IŞİD, Suriye ve Irak’ta yeniden örgütleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...