İzmir Genel İş: Ayrımsız kadro mücadelemiz sürecek

Kadro düzenlemesi içeriğine ilişkin basın açıklaması yapan Genel İş İzmir 7 Nolu Şube ayrımsız, eşit kadro mücadelelerinin süreceklerini vurguladı.

07 Şubat 2018 15:10
Paylaş

Bornova Belediyesi'nde örgütlü Genel İş İzmir 7 Nolu Şube, hükümetin kadro düzenlemesinin yaratacağı mağduriyetlerle ilgili basın açıklaması düzenledi. Belediye işçilerinin kadro kapsamı dışında tutularak belediye şirketlerine geçecek olmasına ve güvenlik soruşturmasının içeriği ile zorunlu emeklilik uygulamasına tepki gösterildi. 

Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndaki açıklamaya DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel İş'e bağlı diğer şubelerin yöneticileri de katılarak destek verdi. Açıklamada 'Ekmeğime, Geleceğime Dokunma', 'İşsizlik Değil, Yaşanacak Ücret İstiyoruz', 'OHAL ve KHK Düzeni İstemiyoruz' ve 'Cezanın Cezası Olmaz' yazan dövizler taşındı. Açıklamada 'Hükümet Yasanı Al Başına Çal' ve 'Zafer Direnen Emekçinin Olacak' sloganları atıldı. 

Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Kemal Köroğlu, düzenlemenin eşitsiz, ayrımcı ve kamu istihdamına uygun olmadığının altını çizerek hukuk dışı ve adaletsiz olduğunu ifade etti. Belediye şirketine geçişte 657 Nolu kanunun uygulanmasının keyfi bir karar olduğunu belirterek hüküm giymiş işçilerin çalışma hakkından yoksun bırakılmasına karşı olduklarını vurguladı. 

'EŞİTLİK İLKESİNE DE AYKIRI'

Emekliliği gelen işçilerin işten çıkarılmasına da değinen Köroğlu, kamuda çalışan işçilerin emekliğe zorlamandığını hatırlattı ve belediye şirketlerinde de dayatma olmamassı gerektiğini belirtti. Köroğlu, uygulamanın bu yönüyle de eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade etti. 

'SUÇLU DEĞİL İŞÇİYİZ'

Yerel yönetim işçileri için eşit kadro hakkı için mücadeleyi devam ettireceklerinin altını çizen Köroğlu "Kadro mücadelesini eşitlik arayarak sürdüreceğiz. Hiç bir hükümetin, hiç bir belediyenin işçiler arasında ayrım yapma ve eşitsiz davranma hakkı yoktur. Bizler suçlu değiliz, işçiyiz ve sendikamızla güçlüyüz. İş ekmek olmadığı için sürece barış ta olmayacak. Kadro hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz" dedi. 

'ÇALIŞMA HAKKINI ENGELLEMEYİN'

Daha sonra konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da hükümetin kadro düzenlemesinin lutüf olmadığının belirterek şunları söyledi "Belediye şirketlerinde çalışma reva görüldü. Sorun yok ama sorun eski hükümlü arkadaşlar zaten çalışma hakkına sahipti. Çalışırken işimizden  edilmek istemiyoruz. Hükümlü olmamız çalışma halkımızın elimizden alınmasına sebep değildir. Bakanlara sesleniyorum insanların çalışma hakkını engellemeyin. Çalışma insan hakkıdır. Hakkımıza sahip çıkıyoruz. Sesimize kulak". (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yozgat Barosu, Bekir Bozdağ'a soruşturmaya izin vermedi

SONRAKİ HABER

Dere davasında ‘olası kastla öldürmek’ talebi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa