07 Şubat 2018 12:50

İşçilerin sendikalaşma mücadeleleri sürüyor

Sendikalaştıkları için işten atılan Akkim, Poliya Polyester, DHL Express, Babacanlar Kargo, Kod-A, Uyar Çelik işçilerinin direnişi sürüyor.

Paylaş

Sendikalaştıkları için işten atılan Akkim, Poliya Polyester, DHL Express, Babacanlar Kargo, Kod-A, Umer Haddecilik (Uyar Çelik) işçilerinin direnişi sürüyor. 

Akkim işçileri 192, Poliya Polyester 43, DHL Expres işçileri 206, Babacanlar Kargo işçileri 153, Kod-A işçileri, 130, Uyar Çelik işçileri ise 23 gündür direnişte. İşçiler işlerine sendikalı olarak dönmekte kararlı. 

Petrol-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Akkim işçilerinin direnişi 192 günü geride bıraktı. İstanbul Hadımköy’de bulunan fabrikanın önünde süren direnişe destek ziyaretleri de devam ediyor.

Tekirdağ Çerkezköy’de bulunan Poliya Polyester fabrikasında da Petrol-İş Sendikasına üye olan işçiler işten atıldı. İşçilerin direnişi 43’üncü gününde.

İstanbul Güneşli’de de 50 metre mesafeyle iki direniş devam ediyor. Bir yanda Türk-İş’e bağlı TÜMTİS’e üye oldukları için işten atılan DHL Express işçileri diğer yanda ise DİSK’e bağlı Sosyal-İş’e üye oldukları için işten atılan Kod-A işçileri.

DHL Express işçilerinin direnişi 206 günü geride bırakırken Kod-A işçileri ise 130 gündür direnişte. Yine TÜMTİS’e üye oldukları için işten atılan Antep’teki Babacanlar Kargo işçilerinin direnişi de 153’üncü gününde. 

Öte yandan Karabük’te Birleşik Metal-İş üyesi oldukları için işten atılan Uyar Çelik işçilerinin direnişi de devam ediyor. İşçilerin direnişi 22 günü geride bıraktı. 

Sendikalı olarak işe geri dönene kadar mücadele etmekte kararlı olan işçilerin açtığı işe iade davaları da devam ediyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de sepetli platform aracı devrildi: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Meslek odaları yine iktidarın hedefinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...