07 Şubat 2018 12:43

Tüm Bel-Sen ile Şişli Belediyesi sözleşme imzaladı

Şişli Belediyesi ile Tüm Bel-Sen İstanbul 2 No’lu Şube, 2018-2019 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Paylaş

Şişli Belediyesi ile Tüm Bel-Sen İstanbul 2 No’lu Şube arasında yapılan sözleşme görüşmeleri sonucu 2018-2019 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme, Belediye Başkanı H. Hayri İnönü ile Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt’un da katılımıyla Şişli Belediyesi başkanlık binasında yapılan törenle imzalandı. İmza töreninde açılış konuşmasını yapan Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Nazmi Öztürk, emek mücadelesinin demokrasi mücadelesiyle birlikte yürütülmesi gerektiğinin önemini vurguladı. Yürürlükteki 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’na sonradan eklenen 32. madde ile toplusözleşmelere müdahale edildiğini, Anayasa’nın 90. maddesi 98 sayılı ILO sözleşmesinin 4. maddesi ile çıkartılan bu yasanın çeliştiğini belirten Öztürk, Hükümetin toplusözleşmelerin özgür ve bağımsızlığına gölge düşürdüğünü belirterek, bunun karşısında hukuk mücadelesi vereceklerini belirtti.

Sendika Genel Başkanı Erdal Bozkurt da sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde Tüm Bel-Sen’in büyük mücadeleler verdiğini ifade etti. Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü’ye teşekkür eden Bozkurt, “Ayrıca ortaya çıkabilecek olan hukuki sorunlarda da belediye yöneticilerimizle demokratik zeminde haklı ve meşru örgütlü gücümüzü kullanacağız” dedi.

Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü ise Tüm Bel-Sen’in başlattığı demokrasi ve hukuk mücadelesinde yanında olduklarını ve bu haklı emek ve demokrasi mücadelesinin birlikte verilmesi gerektiğini ifade ederek sendika yöneticilerine ve üyelerine teşekkür etti.

Toplusözleşme törenine DİSK-Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Şenol Erdem, yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri de katıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çelik ihracatı yüzde 31.7 arttı

SONRAKİ HABER

Denizli'de sepetli platform aracı devrildi: 1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...