07 Şubat 2018 12:34

Çelik ihracatı yüzde 31.7 arttı

Çelik İhracatçıları Birliğinin rakamlarına göre çelik iş kolunda 2018’in ocak ayında 1.1 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti.

Paylaş

MESS grup sözleşmelerinde işçilerin taleplerini karşılamamak için ellerinden geleni yapan patronlar kârlarına kâr katmaya devam ediyor. Çelik İhracatçıları Birliğinin rakamlarına göre çelik iş kolunda 2018’in ocak ayında 1.1 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti.

Çelik sektörü 2018’e hem miktar hem değer bazında ihracat artışıyla başladı. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre sektör, ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre miktar bazında yüzde 6.4 artışla 1.6 milyon ton ihracata ulaştı. Değer bazında ihracat ise yüzde 31.7’lik yükselişle 1.1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ocak ayında miktar bazında en yüksek artış yüzde 67.4 ile sıcak yassıda olurken en büyük düşüş ise yüzde 11.2 ile inşaat çeliğinde yaşandı.

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci 2018 yılı boyunca da artış yaşanacağının sinyalini verdi. Ekinci, “2018 yılı genelinde de zorluklar karşısında yılmadan çalışan ihracatçılarımız sektörümüzün büyümesinde ve gelişmesinde en büyük dayanağımız olmaya devam edecek” diye konuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Satış azalıyor dükkanlar kapanıyor

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen ile Şişli Belediyesi sözleşme imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...