07 Şubat 2018 12:16

Selma Gürkan'ın dayanışma ziyaretleri sürüyor

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, dayanışma ziyaretlerinde bulunmak üzere Antep’e geldi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan'ın dayanışma ziyretleri sürüyor. Antep’te ilk olarak, geçtiğimiz hafta Afrin paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’i cezaevinde ziyaret eden Gürkan cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, “Tutukluların moralleri yerinde, dışarıdaki siyasi gelişmeleri takip ediyorlar. Herkese selamları var” dedi.

‘MAĞDURLARIN DEĞİL KAZANANLARIN DAYANIŞMASI’

Gürkan, ziyaret programı kapsamında Eğitim Sen Gaziantep Şubesi’nde KESK yöneticileriyle bir araya geldi. Eğitim Sen binasında gerçekleşen ziyarette KESK şubelerinden yöneticiler, Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez ve KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de yer aldı. Ülkenin içinden geçtiği koşulların değerlendirildiği görüşmede, mevcut savaş koşullarının emekçilere nasıl yansıdığı ve “bu koşullar altında da ısrarla yürütülmesi gereken emeğin hakları mücadelesinin nasıl ilerletileceğine dair” görüş alışverişi yapıldı.

Gürkan ikinci ziyaretini HDP İl Örgütü’ne yaptı. Burada Gürkan’ı HDP ve bileşeni partilerden yöneticiler karşıladı. Gürkan ve HDP İl Eş Başkanı Müslüm Kılıç birer konuşma yaparak özellikle giderek artan baskı politikalarına karşı birlikte mücadelenin önemine değindiler. Yerellerde birlikte mücadele platformlarının ne kadar önemli olduğuna değinilen konuşmaların ardından Gürkan şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı; “Dayanışmamız mağdurların değil kazananların dayanışmasıdır. Çünkü bu ülkenin geleceğini kuracak olan da yine bizler olacağız.”

'YANLIŞA YANLIŞ DEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Öte yandan Gebze'de de Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Sema Gürkan, iktidarın doğruları söyleyen tüm muhalif yapılanmalara yönelik baskılarına karşın yanlışa, “yanlış” demeyi sürdüreceklerini söyledi. Gürkan “Bir arada yaşam” şiarını da savunarak; “Birliğimiz, dayanışmamız, mücadelemiz kazanacak. Kardeşliği ve bir arada yaşamı hep birlikte sağlayacağız. Kazanacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye, nüfusundan fazla acil başvurusuna sahip tek ülke'

SONRAKİ HABER

Fındık üreticisinde zirai don endişesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...