07 Şubat 2018 10:12

Maçka Parkı bariyerlerle kapatılıyor, ağaçlar işaretlendi 

Maçka Demokrasi Parkı’nın Beşiktaş Vodafone Park'a bakan kısmı da sabah saatlerinde bariyerlerle kapatılmaya başlandı, ağaçlar işaretlendi.

Paylaş

İstanbul  Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Dolmabahçe-Levazım tüneli projesi kapsamında daha önce bir bölümü alüminyum plakalarla kapatılan Maçka Demokrasi Parkı’nın Beşiktaş'ın stadı Vodafone Park'a bakan kısmı da sabah saatlerinde gelen işçiler tarafından kapatılmaya başlandı. Kapatılan alandaki ağaçlar ise tek tek sayılarak kırmızı boyalarla işaretlendi.

Dolmabahçe-Levazım- Baltalimanı-Ayazağa tünel projesi kapsamında Maçka parkının bir bölümü, daha önce alüminyum plakalarla kapatılmıştı. 

‘PARK İÇERİSİNDEKİ AĞAÇLAR BAŞKA YERLERE NAKLEDİLECEK’ İDDASI

Proje kapsamında, çalışma alanı içerisinde toplam 199 ağaçtan 85 adedi Sarıyer’deki Mehmet Akif Ersoy Parkı’na, park dışında kalan 114 ağacın da farklı bölgelere nakledileceği savunulurken çalışmalar tamamlandıktan sonra bölgede tekrar ağaçlandırma yapılacağı öne sürüldü.

ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA SÜRÜCÜLER FARKLI GÜZERGAHLARA YÖNLENDİRİLECEK

Çalışmalar sırasında Bayıldım Caddesi, Kadırgalar Caddesi girişinden Swissotel’e kadar olan bölüm trafiğe kapatılacak. Kadırgalar Caddesi istikametinden Maçka ve Nişantaşı bölgesine gidecek araçlar Harbiye istikametine devam edip bölgeye Mim Kemal Öke Caddesi üzerinden ulaşılacak.

Süleyman Seba Caddesi üzerinden Taksim Kabataş ve Karaköy istikametine gidecek  araçlar, Bayıldım Caddesi’ne açık olan kısmı kullanarak Prof. Dr. Allaeddin Yavaşça ve Vişneli Tekke Sokaklarını kullanarak Dolmabahçe ve Kadırgalar Caddeleri üzerinden istediklere bölgeye ulaşacak. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

AYM’den BTK’nin erişim engelleme yetkisini sınırlayan karar

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de kasa kasa, termik santral karşıtı imza toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa