06 Şubat 2018 17:20

Almanya'da koalisyon taslağı: Müzakereler durdurulsun

Almanya’da Hristiyan Birlik ile Sosyal Demokrat Parti arasındaki anlaşmada Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin durdurulması yer aldı.

Paylaş

Almanya’da Hristiyan Birlik (CDU/SDU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında tamamlanması beklenen koalisyon anlaşması taslağında Türkiye şartları yerine getirinceye kadar AB üyelik sürecinin durdurulması önerildi.

Almanya koalisyon anlaşması taslağını, Alman Rheinische Post gazetesinden Sputnik aktardı. Yeni koalisyon, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye müzakere için yeni başlıkların açılmasına karşı olacak.

'YENİ BAŞLIK AÇMAK İSTEMİYORUZ'

Hristiyan Birlik (CDU/SDU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında tamamlanması beklenen koalisyon anlaşması taslağında, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, Almanya için önemli bir ortak ve AB komşusu, bu nedenle Ankara'yla iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz ve buna ilgi gösteriyoruz. Türkiye'de demokrasi, hukuk devleti normları ve insan haklarıyla ilgili durum uzun süre önce kötüleşti. Bu bağlamda (Türkiye'nin) AB üyeliğiyle ilgili müzakere sürecindeki mevcut başlıkları kapatmak ve yeni başlıklar açmak istemiyoruz."

Taslakta ayrıca vize serbestisinin ve Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesinin ancak Türkiye gerekli ön koşulları yerine getirdiği zaman mümkün olabileceği kaydedildi.

 {{343294}}

 {{344922}}

TÜRKİYE-AB ZİRVESİNİN YERİ VE TARİHİ BELLİ OLDU

 

Bu arada Avrupa Birliği yetkilileri 26 Mart'ta AB-Türkiye ilişkilerini, bölgesel ve küresel konuları görüşmek üzere Bulgaristan Varna'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelecek.

Erdoğan'la yapılacak zirvede AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in bulunacağı öğrenildi.(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Tayvan'da 6.4 büyüklüğünde deprem 

SONRAKİ HABER

Karadeniz 4. Kitap Fuarı programı açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...