06 Şubat 2018 16:50

Beyonce'nin babası: Kızım koyu tenli olsaydı şöhret olamazdı

Mathew Knowles, şarkıcı kızları Beyonce ile Solange'ın daha koyu tene sahip olsalardı şimdiki kadar ünlü olamayacaklarını savundu. 

Paylaş

Menajer, müzik yapımcısı ve plak şirketi sahibi Mathew Knowles, müzik sektöründeki ten rengine dayalı ayrımcılık konusunda açıklamalar yaptı. 

Ebony dergisinden Sputnik’in aktardığına göre Mathew Knowles, en tanınmış siyah kadın yıldızların çok koyu tenli olmadıklarını söyledi.

MARIAH CAREY, RIHANNA, NICKI MINAJ…

''Siyah kadınlar söz konusu olduğunda pop radyolarında şarkıları çalınanlar hangileri? Mariah Carey, Rihanna, rapçi Nicki Minaj ve benim çocuklarım (Beyonce ile Solange)'' diyen Knowles, tıpkı kendi kızları gibi Mariah Carey, Nicki Minaj ve Rihanna'nın şöhrete kavuşmasına daha açık tenli olmalarının yardımcı olduğunu savundu. 

'EROTİZE EDİLEN ÖFKE'NİN KİTABINI YAZDI

Beyonce ile profesyonel olarak iş yapmayı bıraktığı 2011'den beri üniversitede akademisyen olarak yeni bir kariyer inşa eden ve ırklararası ilişkilerle ilgili 'Bir çocuğun gözünden' adında yeni bir kitap yayımlayan Knowles, şöyle devam etti: ''Kitabımda erotize edilmiş öfkeyle ilgili bir bölüm var. Terapiye girdiğimi ve bir gün ilerleme kaydettiğimi anlatıyorum, genelde beyaz ya da beyaz gibi görünen melez siyah kadınlarla birlikte olma alışkanlığımın farkına varıyorum. Çocukluktan böyle şartlanmışım. Siyah bir erkek olarak erotize ettiğim gerçek bir öfke var içimde ve bilinçaltımda beyaz kadını ödeşmenin, öç almanın bir yolu olarak görüyorum. Benim kuşağımdan böyle hissettiğinin bilincinde olmayan pek çok erkek var.'' (HABER MERKEZİ)

 {{110686}}

ÖNCEKİ HABER

Ayvacık yıldönümünde yine sallandı

SONRAKİ HABER

Tayvan'da 6.4 büyüklüğünde deprem 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...