İstismar davalarında tutuksuz yargılama kararlarına tepki

Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği üyeleri, çocuk istismarı davalarında verilen tutuksuz yargılama kararlarına tepki gösterdi.

06 Şubat 2018 13:23
Paylaş

Antalya'da, komşusunun 5 yaşındaki kızına 'cinsel istismarda bulunmak' suçlamasıyla hakkında dava açılan S.S.Y.'nin yargılanmasına, Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada mütalaa veren cumhuriyet savcısı, tutuksuz sanık S.S.Y'nin beratını talep etti. Duruşma, dosyadaki eksiklerin tamamlanması amacıyla ertelendi.

Duruşmayı izleyen UCİM Başkanı Saadet Özkan ve bir grup dernek üyesi mahkeme sonrasına savcının talebine tepki gösterdi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, Antalya'da pek çok cinsel istismar davasında sanıkların tutuksuz yargılandığını, bunun da çocukların psikolojini olumsuz etkilediğini söyledi. Özkan “Karar mercii, adli tıp raporlarına baksın ve ona göre karar versin. Çünkü çocuklar yalan söylemez” dedi.

Çocukların tutuksuz yargılanma nedeniyle kendilerini güvende hissetmediğini belirten Saadet Özkan, “Bu davada da bunu gördük. Anneler ve çocuklar acı çekiyor. Çocuklarımızın acılarını hep birlikte dindirelim” diye konuştu. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Emre Belözoğlu, PFDK'ye sevk edilmedi!

SONRAKİ HABER

Önce tacize maruz bırakıldı, sonra arabayla yerde sürüklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...