06 Şubat 2018 13:25

İranlıların yarısı zorunlu başörtüsüne karşı

İran'da hükümetin yaptığı araştırmada halkın yarısının başörtüsünün zorunlu olmaktan çıkarılmasını istediği ortaya çıktı.

Paylaş

İran’da hükümetin yaptığı bir araştırmaya göre halkın yarısı başörtüsünün bir zorunluluk olmaktan çıkarılmasını istiyor.

Euronews’un haberine göre, hükümetin yayımladığı rapor zorunlu başörtüsü uygulamasına yönelik artan rahatsızlığa işaret etti. Geçtiğimiz günlerde 29 kadının başörtüsünü çıkarak eylem yaptıkları gerekçesiyle tutuklandıkları açıklanmıştı.

2006-2014 yılları arasında yapılan ve yeni yayımlanan araştırma 1979 yılındaki İslam devriminden sonra getirilen başörtüsüne olan desteğin gittikçe azaldığını gösteriyor. 

İran hükümetiyle birlikte çalışan Stratejik Araştırmalar Merkezinin raporunda “Hükümetin başörtüsünü dikte etmemesi” gerektiğine inanan İranlıların oranı 2006 yılında yüzde 34 iken bu oran 2014 yılında yüzde 49’a yükselmiş.

“Toplumsal bir patlamanın kaynağını oluşturabileceği” belirtilen zorunlu başörtüsüne olan desteğin bugün daha da az olduğu yorumları yapılıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Ferhat Encu'nun milletvekilliği düşürüldü

SONRAKİ HABER

BM Suriye'de ‘derhal ateşkes’ istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...