06 Şubat 2018 12:18

Coşkun’un ölüm orucuna Kıvılcım Arat da katıldı

Tekirdağ 2 No’lu Cezaevinde tutulan trans kadın tutuklu Diren Coşkun 13 gündür ölüm orucunda. Arkadaşı Kıvılcım Arat destek için ölüm orucuna başladı.

Paylaş

Tekirdağ 2 No’lu Cezaevinde tutulan trans kadın tutuklu Diren Coşkun, cezaevindeki hak ihlallerinin son bulması, ameliyat ve tedavi hakkının iadesi için tam 13 gündür ölüm orucunda. Coşkun’un sesinin duyulması ve tedavi talebinin karşılanması için dışarıdaki arkadaşı Kıvılcım Arat da ölüm orucuna başladığını duyurdu.

2017 yılının ağustos ayında tutuklanan Keskesor Aktivisti Diren Coşkun, tutulduğu Tekirdağ 2 No’lu Cezaevinde başladığı ölüm orucunun 13. gününde.

Trans kadın tutuklu Coşkun’un cezaevindeki hak ihlallerine, ameliyat ve tedavi hakkının engellenmesine karşı ölüm orucuna başladığını İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Demokratik Kadın Hareketi Sözcüsü Kıvılcım Arat duyurmuştu. Coşkun, eylemini şu sözlerle bildirmişti: “Burada insan onuruna aykırı birçok uygulamaya maruz kalıyorum. Üzerimizdeki ağır tecridin kaldırılması, gasbedilen ameliyat ve tedavi hakkımın iadesi için bedenimi ölüme yatırıyorum. 25 Ocak’tan beri ölüm orucu eylemine başladığımı demokratik kamuoyunun bilgisine sunuyorum.” Coşkun’un ölüm orucu eylemi devam ederken Kıvılcım Arat ise yaptığı yeni bir açıklama ile “Diren Coşkun’un sesine soluk olmak ve tedavi talebini duyurabilmek adına ölüm orucuna başladığını” duyurdu. Diren Coşkun’un talepleri karşılanıncaya kadar ölüm orucuna devam edeceğini belirten Arat, “İster KHK korkusu deyin, ister ‘Küçük olsun benim olsun’ algısı deyiverin, isterseniz transfobi! Tüm bu fobik tutum ve tavırlar adım adım Diren’i ölümün kucağına atarken, buna engel olabilmek insani bir sorumluluk olarak karşımıza çıkmakta” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kalyon ve Kolin, Akkuyu nükleer santral inşasından çekiliyor

SONRAKİ HABER

IŞİD'li Akilov, Stockholm’de 50 kişiyi öldürmeyi hedeflemiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...