Beton travers fabrikası işçileri iş durdurdu

Sakarya'da beton travers fabrikasında çalışan işçiler, 2 arkadaşlarının işten çıkarılması üzerine iş durdurdu.

06 Şubat 2018 09:26
Son Güncellenme Tarihi: 06 Şubat 2018 12:26
Paylaş

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, demir yolları için beton travers üreten fabrikada çalışan 45 işçi iş durdurdu. İşçiler ücret adaletsizliğinin giderilmesi için imza toplamış, yönetim ise bunun üzerine 2 işçiyi işten çıkarmıştı.

Yenice Mahallesi'nde bulunan beton travers fabrikasında çalışan işçiler, arkadaşlarının işten çıkarılması üzerine, işi durdurup fabrikanın bahçesinde toplandı. İşçiler, fabrika yönetiminden, arkadaşlarının işe tekrar alınmasını ve ücret adaletsizliğinin giderilmesini istedi.

İşçilerden Ali Ateş, 11 yıldır beton travers fabrikasında çalıştığını ve hala asgari ücret aldığını belirterek, “Daha önce de fabrika müdürümüze, ücret adaletsizliğinin giderilmesi için gittik. Bize, üretim olunca artış olacağını söyledi. Üretim oldu; ancak bizim ücretlerde herhangi bir artış olmadı” sözleriyle süreci anlattı. Sendikasız çalıştıklarını belirten Ateş, “15 yıldır çalışan da aynı ücreti alıyor, bugün işe giren de aynı. Asgari ücretle çalışıyoruz. Hatta bazı arkadaşlar, asgari ücretin altında bir ücrete çalışıyor. Bunun düzeltilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Çok gürültülü makinede, zor şartlarda çalıştığını anlatan işçilerden Ali Güneş ise "8 yıldır sesli ve gürültülü makinede çalışıyorum. Sabah 10'da işe başlıyorum, akşam belli değil. 13-14 saat ayakta çalışıyorum. Yemek saatim, çay saatim, dinlenmem belli değil. Benim sessiz ortamda belirli sürelerde dinlenmem lazım. O şansım da yok. Üstelik fabrikaya yeni giren işçiler ile aynı ücreti alıyorum. Allah'tan korkar insan" diye konuştu.

Yöneticilerin, fabrikanın patronu gelene kadar çalışmaya devam etmelerini istemesine rağmen işçiler, iş bırakma eylemlerini sürdürdü. İşçiler, patronun 2 işçiyi işten çıkararak kendilerine gözdağı vermeye çalıştığını söyledi. Özlük haklarını alana ve arkadaşları işe tekrar dönene kadar iş durdurma eylemlerine devam edeceklerini belirten işçiler, kendilerinin de işten çıkarılma ihtimalini göz önünde bulundurduklarını söyledi.

İlerleyen saatlerde fabrikaya gelen patronun, isteyen işçinin tazminat karşılığı işi bırakabileceğini söylediği ileri sürüldü. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bakan Arslan'a göre Türkiye'de sansür yok

SONRAKİ HABER

Kastamonu merkezli 'FETÖ' operasyonu: 20 asker gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...