14 Ağustos 2012 15:31

Bir ‘gizli tanık’ skandalı daha!

KCK adı altında süren davalarda yaşanan ‘gizli tanık’ skandallarının ardı arkası kesilmezken, ‘Ağrı Dağı’ kod adlı gizli tanığın aslında varolmadığının ortaya çıkmasından sonra şimdi de, Nusaybin’de süren  KCK davasının gizli tanıklarının da uydurma olduğu anlaşıldı. Mahkemenin gizli tanıkların dinlenmesi i&c

Bir ‘gizli tanık’ skandalı daha!
Paylaş
Mustafa Emrah Süer

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 kişi hakkında ‘Nusaybin KCK gençlik yapılanması’ içinde oldukları iddiasıyla açılan davanın duruşmasında avukatların talebi üzerine mahkeme heyeti ‘gizli tanıklar’ ‘Kızılay, Tonga ve 1 Nolu Gizli Tanık’ kod adlı kişilerin dinlenmesi için Mardin Tanık Koruma Büro Amirliği’ne yazı yazdı. Mardin Tanık Koruma Büro Amirliği ise mahkemeye verdiği cevapta, ‘gizli tanıklara’ ilişkin arşivlerde bir bilgiye rastlanamadığını bildirdi.

‘GİZLİ TANIKLAR’IN ADI VAR KENDİLERİ YOK!

Mardin Tanık Koruma Büro Amirliği’nin mahkemeye gönderdiği cevap yazısında, ‘İlgili (c) yazınız ile ‘Kızılay, Tonga, 1 Nolu Gizli Tanık’ olarak adlandırılan ‘gizli tanıkların’ 8 Ağustos tarihinden önce mahkemenizde hazır edilmesi istenilmiştir. İlgili (a) sayılı yazınızda ‘Kızılay, Tonga ve 1 Nolu Gizli Tanık’ isimli ‘gizli tanıkların’ 13 Haziran tarihinden önce mahkemenizde hazır edilmesi istenilmiş, ilgili (b) sayılı yazımız ile adı geçen şahıslar hakkında arşiv kayıtlarımızda herhangi bir bilgi ve belge bulunmaması sebebiyle mahkemenizde hazır edilemedikleri bildirilmiştir. İlgili (c) sayılı yazınız ile de ‘Kızılay, Tonga ve 1 Nolu Gizli Tanık’ olarak adlandırılan 8 Ağustos tarihinden önce mahkememizde hazır edilmesi istenilmiş fakat, bahse konu şahısların 5726 sayılı ‘Tanık Koruma Kanunu’ kapsamında olmamaları sebebiyle arşivimizde haklarında herhangi bir bilgi ve belge bulunmadığından mahkemenizde hazır edilmemiştir” denildi.
‘KCK’ adı altında sürdürülen davalarda ‘gizli tanık’ ifadeleri dışında haklarında hiçbir delil bulunmayan yüzlerce kişi tutuklanmıştı. Daha önce Erzurum ‘KCK’ davasında ‘Ağrı Dağı’ adlı gizli tanığın aslında var olmadığı, DİHA Editörü Tayip Temel’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin yargılandığı dava ise ‘gizli tanığın’ aslında ifade vermediği ortaya çıkmıştı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Talepleriniz bizim taleplerimiz

SONRAKİ HABER

Kumru’da halk taş ocağına tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...