06 Şubat 2018 01:05

Beylesen'in bedeni bitmeyen kimlik işlemlerine yenik düşmüş!

Tedavi için getirildiği Türkiye'de ölen 4 yaşındaki Beylesen Alalı'nın kimliği olmadığı için ayaküstü muayene edilip evine gönderildiği ortaya çıktı.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Türkiye'ye tedavi için getirilen doğuştan engelli 4 yaşındaki mülteci çocuk Beylesen’in ölmeden saatler önce kimliği olmadığı için hastanede ayaküstü muayene edilerek evine gönderildiği ortaya çıktı.

İzmir’de geçtiğimiz haftalarda, Suriyeli çocuk Beylesen Alalı’nın ölümü ajanslara yansıdı. Basında yer alan haberlere göre Konak’ta ailesiyle yaşayan 4 yaşındaki Beylesen’in evde hareketsiz yatması üzerine 112 acil servise bilgi verildi. Eve gelen sağlık ekipleri Beylesen’in yaşamını yitirdiğini belirledi.

Anne Fatıma’nın verdiği bilgilere göre Beylesen dünyaya engelli olarak gelmiş. Beylesen bebek Doğançay Mezarlığına defnedilirken ölüm nedeninin belirlenmesi için incelemeler sürüyor. 

KİMLİĞİ OLMADIĞI İÇİN GERİ ÇEVRİLMİŞ

Ancak soruşturma dosyasında yer alan bilgiler, haberlerde yer almayan başka bir gerçeği ortaya çıkardı. Ailenin ifadelerine göre, Beylesen yaşamını yitirmeden saatler önce ailesi tarafından bir devlet hastanesine götürülmüş ancak kimliği olmadığı gerekçesi ile gerekli tedavi işlemleri yapılmamış. Sadece kısa bir muayene sonrasında ‘ateşi var’ denilerek, bir kağıda ilaç yazılmış. Evine dönen Beylesen’in saatler sonra rahatsızlığı ilerlemiş ve yaşamını yitirmiş. Aile ilk verdiği ifadelerde şikayetçi olduğunu dile getirmiş. 

AİLEYE APAR TOPAR KİMLİK VERİLMİŞ

Aile, Suriye’de tedavi imkanları olmadığı için yaklaşık dört ay önce Türkiye’ye gelmiş. Kimlik için başvuruda bulunmuş ancak aylarca süren bürokratik işlemlerden dolayı kimlikleri çıkmamış. Beylesen’in bedeni ise kimlik işlemlerinin sonuçlanma sürecine kadar dayanamamış. Bilgi almak için ulaştığımız Alalı ailesi tedirginliklerini dile getirerek konuşmak istemediklerini belirttiler ve şikayetlerini geri çektiklerini söylediler. Edindiğimiz bilgilere göre Beylesen bebeğin ölümünden sonra aileye hızla kimlik verilmiş. 

ÖNCEKİ HABER

Almanyalı metal işçileri: Mücadeleci temsilciler seçmeliyiz

SONRAKİ HABER

43 bin 594 okul hijyen kriterlerine uymuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...