05 Şubat 2018 21:06

Kars Belediye Başkanı Karaçanta MHP'den istifa etti

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, genel merkezin isteği üzerine MHP'den istifa ettiğini, görevine bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı.

Paylaş

Bedir ALTUNOK

MHP Genel Merkezi’nin isteği üzerine partisinden istifa ettiğini açıklayan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, seçime kadar bağımsız olarak görevinin başında olacağını söyledi. 

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, MHP Genel Merkezi tarafından istifasının istenmesine ilişkin olarak Doğan Haber Ajansı’na konuştu. İstifasının istenmesinin sebebini bilmediğini söyleyen Karaçanta, genel merkez ile görüşme trafiği içinde olduğunu belirtti. Sabah saatlerinde Ankara’ya gideceğini kaydeden Karaçanta şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla mensubu olduğum sevdam diyeceğim partimden istifa ettim. Bundan sonra da ülkücü olmamdan, milliyetçi olmamdan onur duymaya devam edeceğim.  Bundan sonraki süreçte de tabi ki Türk milliyetçiliği ruhum devam edecek. Ama belediye başkanlığı görevime bir süre bağımsız olarak devam edeceğim. Çünkü Kars halkı bilmeli ki -ben göreve geldiğimde de demiştim, Sayın Genel Başkanımızın da bize vermiş olduğu talimattı- kesinlikle 30 Mart akşamı belediye başkanımız her ne kadar bizim partimizden seçilmiş olsa dahi seçildiği ilin belediye başkanı olarak görev yapacak. Ben de inanıyorum ki 30 Mart 2014 akşamından sonra bugüne kadar ve bundan sonra da görev yapacağım süreç içerisinde hiçbir parti kimliği gözetmeksizin tüm Kars halkını bağrıma basmayı becerdim. Bundan sonraki süreçte de aynı şefkatle aynı sevdayla Kars halkına hizmet etmekten mutluluk duyacağım, keyif alacağım. Kars halkı bilmeli ki Belediye Başkanları Murtaza Karaçanta dimdik ayaktadır. Çalışan personelleriyle, belediye başkan yardımcılarıyla, tüm personelleriyle Kars halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Görevimizin başındayız. Mensubu olduğum partiden istifa ettim, bağımsız olarak görevime devam edeceğim.” (Kars/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Rizeli ÖSO askeri bayrak dikti, TSK askeri ezan okudu

SONRAKİ HABER

Tibullus çok şey mi istedi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...