05 Şubat 2018 17:16

‘Süt üreticilerinin sorunları çözülsün’

CHP'li Ömer Fethi Gürer: Sanayici raftaki süt ürününe yüzde 20 zam yapıyor ama üretici bu zamdan aynı oranda faydalanamıyor.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, süt üreticilerinin sorunlarına dikkat çekerek 'Sanayici raftaki süt ürününe yüzde 20 zam yapıyor. Ama üretici bu zamdan aynı oranda faydalanamıyor" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, süt üreticilerinin sorunlarına dikkat çekti: “Süt konseyi 3 ayda bir çiğ süte fiyat belirliyor. 140 kuruş olan çiğ sütün litre fiyatına 13 kuruş zam yapılarak 153 kuruşa çıkarıldı. Ancak  artışın 6 kuruşu farklı kesintilere gidiyor. Üreticiye 9 kuruş kalıyor. Sanayici raftaki süt ürününe yüzde 20 zam yapıyor. Ama üretici bu zamdan aynı oranda faydalanamıyor. Yem girdileri, hayvan bakımı, hayvanların ilaç girdileri birleştiğinde süt üreticisinin maliyeti artıyor. Sonuç olarak üretici sütten gelir elde edemezse ineği kesmek zorunda kalıyor. Kimi yerde Yasak olmasına rağmen zor durumda kalan üretici ineği kesime veriyor. Hükümeti uyarıyorum, bu konuda tedbir alınmazsa ette olduğu gibi sütte de kriz yaşanabilir” dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yurtdışından 270 bin kg süt tozu ithal edildiğini de belirterek, ihraç kayıtlı olsa da yurtdışından süt tozu almanın çiğ süt üreticisini ciddi sıkıntıya sokacağını vurguladı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

OHAL Eshab-ı Kehf esnafını vurdu

SONRAKİ HABER

‘Yüz kızartıcı suç işlemedim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...