05 Şubat 2018 15:37

İran Büyükelçisi İsveç Dışişleri bakanlığına çağrıldı

İsveç Dışişleri Bakanlığı, İran Büyükelçisini çağırarak, Doktor Ahmadreza Djalali’ye verilen ölüm cezasının uygulanmamasını talep etti.

Paylaş

Doktor Ahmadreza Djalali’ye verilen ölüm cezasına tepki gösteren İsveç, İran Büyükelçisini Dışişleri’ne çağırarak cezanın uygulanmamasını talep etti.

Bugün yazılı bir açıklama yapan  Dışişleri Bakanı Margot Wallström, “İsveç,Ahmadreza Djalali’ye verilen ölüm cezasının uygulanmamasını talep ediyor ve Avrupa Birliği’yle defalarda açıkca ölüm cezasını protesto ettik. Bu, bugün de İranlı yetkililerle en üst düzeyde ele alındı” dedi.

Stockholm’deki Karolinska Enstitüsü’nde öğretim görevlisi ve doktor olarak görev yapan Ahmadreza Djalali, bir konferansa katılmak için gittiği iranda 2016 yılının nisan ayında casusluk yaptığı suçlamasıyla tutuklanmış ve ölüm cezasına çarptırılmıştı.

Ahmadreza Djalali’nin eşi ve iki küçük çocuğu İsveç’de ikamet ediyor.  Djalali’nin  eşi Vida Mehrannia, İsveç Haber Ajansı TT’ye “Durumunu soruşturmadan ölüm cezası onaylandı. Eşim ve ben şoktayız. Dışişleri Bakanı Margot Wallström’ün yardım edeceğini umuyorum çünkü başka bir şansımız yok” açıklamasını yaptı.

Djalali’ye verilen ölüm cezasını protesto etmek için İsveç’in değişik yerleşim birimlerinde gösteriler yapılmış, Uluslararası Af Örgütü de, ölüm cezasının uygulanmamasını talep etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

2018’in Ocak ayında 28 kadın öldürüldü

SONRAKİ HABER

‘İşten atmalarınız kadınları yıldırmayacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...