05 Şubat 2018 12:52

Velilerden MEB'in cemaatlerle imzaladığı protokollere tepki

İzmir’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenci velileri, bazı cemaatler ile imzalanan protokollere tepki gösterdi.

Paylaş

İzmir’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenci velileri, bazı cemaatler ile imzalanan protokollere tepki gösterip, herkese eşit, kamusal, anadilde eğitim talebinde bulundu. 

İzmir’de Öğrenci-Veli Derneği (Veli-Der) üyeleri, 2017-2018 yılı eğitim ve öğretimin ikinci yarıyıl döneminin bugün başlaması ve öğrencilerin imam hatip liselerine yönlendirilmesini protesto etmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi. 
 
Burada "Laik, bilimsel, kamucu, eşit, parasız ve ulaşılabilir eğitim için takipteyiz" pankartı açan veliler, aynı taleplerde bulundukları sloganlar attı. 
 
Veli-Der adına İzmir Şube Yönetim Kurulu üyesi Erol Adil Aksel tarafından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilerin İmam Hatip Liseleri’ne mahkum etmek istendiğini belirtildi.
 
Aksel, bazı cemaatler ile MEB arasında protokoller imzalanmaya devam edildiğini de hatırlattı. Cemaat yurtlarında yaşanan taciz olayları ve sınav sistemlerinde sık sık yaşanan değişikliklerle eğitimde yaşanan belirsizliklerin katlanarak arttığını belirten Aksel, MEB'in eğitim sorunlarına çözüm üretmek yerine, bu sorunların oluşmasına bizzat kaynaklık ettiğini ifade etti. Aksel, belirsizliklerin derinleşmesi yönünde işaretler verildiğini de dile getirdi. 
 
Bütün öğrencilere nitelikli, anadilde, eşit, kamucu, laik ve bilimsel eğitim imkanlarının verilmesi gerektiğini belirten Aksel, MEB'in asli görevi bu olduğunun altını çizdi. Kanunların MEB'e yüklediği sorumlulukları Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve cemaatlere aktarmaması gerektiğini söyleyen Aksel, "Bir bütün olarak eğitim ve öğretimi yap-boz tahtasına çeviren MEB'in takipçisi olacağız. Aldıkları her kararlarla çocuklarımızın geleceğini 'Sosyal mühendislik' projelerine alet etmeye yönelik her türlü uygulamanın takipçisi olacağız" dedi.
 
Açıklama alkış ve sloganlarla son buldu. (İzmir/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Oltu Çayı'na dökülen zift ve atık yağla ilgili soruşturma 

SONRAKİ HABER

EMEP il başkanı Afrin paylaşımı ve tepkisinden tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...