05 Şubat 2018 10:57

BES Çukurambar'daki vergi dairesine yapılan saldırıyı kınadı

Büro Emekçileri Sendikası Ankara 2 No'lu Şube, geçtiğimiz hafta Çukurambar'daki Anadolu İhtisas Vergi Dairesi'nde yaşanan bombalı saldırıyı kınadı.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası Ankara 2 No'lu Şube, geçtiğimiz hafta Anadolu İhtisas Vergi Dairesi'nde yaşanan bombalı saldırıyı kınayan Şube Başkanı Mevlüt Çakmak, “Patlamadan bir gün önce motorlu taşıtlar vergisi ile bazı vergilerin ödemesinin son günü olması nedeniyle vergi daireleri saat 20.00ye kadar çalıştı. Eğer bu saldırı bir gün önce olsaydı yüzlerce maliye emekçisinin ölümüne ve yaralanmasına yol açacaktı” dedi. 

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara 2 No'lu Şube, Ankara Çukurambar'da bulunan Anadolu İhtisas Vergi Dairesi'nde gerçekleşen patlamayla ilgili basın açıklaması yaptı. Şube binasında yapılan açıklamada konuşan BES Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Mevlüt çakmak, saldırıyla halkın hedef alındığını belirterek maliye emekçileri ve vatandaşların canına kastedenleri lanetledi. 
Patlama haberinin alındığı andan itibaren yönetici ve temsilciler olarak olayın takipçisi olduklarını belirten Çakmak, “Patlamadan bir gün önce motorlu taşıtlar vergisi ile bazı vergilerin ödemesinin son günü olması nedeniyle vergi daireleri saat 20.00ye kadar çalıştı. Eğer bu saldırı bir gün önce olsaydı yüzlerce maliye emekçisinin ölümüne ve yaralanmasına yol açacaktı. Bu saldırıların nereden, nasıl, ne amaçla yapıldığına bakılmaksızın kınamak ve yaşam hakkını savunmak sendikamızın temel ilkelerindendir. Bu coğrafyada ve dünyada barış ve kardeşliği savunmak sendikamızın asla vazgeçemeyeceği ilkelerdendir” dedi. Bu tür saldırılara asla alışmayacaklarını kaydeden Çakmak, yaşamı savunmaya devam edeceklerini söyledi. Çakmak, bu tür saldırıların yaşanmaması için yetkilileri önlem almaya çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İfade veren Avukat Kemal Aytaç serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Norveç’te şiddet gören yaşlıların sayısında artış var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa