05 Şubat 2018 09:21

Ankara'da KESK'lilere biber gazlı saldırı

Ankara'da KESK'liler OHAL Komisyonu'na yürümek istedi. Polis saldırdı, emekçiler dakikalarca yerde ters kelepçe takılarak bekletildi.

Paylaş

Ankara’da OHAL Komisyonu’na yürümek isteyen KHK ile ihraç edilen KESK üyelerine polis biber gazı ve plastik mermiyle saldırdı. Ters kelepçeyle dakikalarca asfalta yatırılan yaklaşık 15 kişi gözaltına alındı. 

Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, OHAL Komisyonu önüne yürümek istedi. KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen önünde toplananlara ilk başta “önlüksüz yürüme” şartıyla izin verildi. 

POLİSTEN ENGELLEME 

Kısa bir süre sonra Kumrular caddesine çıkan emekçilerin önü bir grup çevik kuvvet polisi tarafından kesildi ve “talimat var, yürüyüşe izin yok” denildi. Emekçiler “açıklama yapmak bizim anayasal hakkımız” sözlerine karşın yasağı tebliğ eden polisin, “Hakkınız; ama valilik emri var” demesi dikkat çekti. 

PLASTİK MERMİ VE TERS KELEPÇE

Kumrular caddesinde pankart açan ve açıklama yapmak isteyen emekçilere polis saldırdı. Polis 1-1.5 metre gibi kısa bir mesafeden “Model5” tipi biber gazı sıkarken yine aynı mesafeden plastik mermi kullandı. Polis emekçileri darbederek Tüm Bel-Sen binasının bulunduğu Sümer 2 Sokak’a kadar uzaklaştırdı. Bu sırada polis, emekçileri gözaltına almaya başladı. Emekçiler Sümer 2 Sokak’ta dakikalarca yüzüstü bekletilip, ters kelepçeye maruz bırakıldı.
 
Saldırı sırasında eyleme katılan yaklaşık 15 emekçi gözaltına alındı. Seyr-i Sokak’tan video-aktivist Oktay İnce de eylemi görüntülediği sırada gözaltına alındı.
 
Emekçiler gözaltına alındıkları sırada, “İşimizi geri istiyoruz” şeklinde sloganlar attı. (Ankara/MA)


İSTANBUL’DA İHRAÇ EDİLEN KESK ÜYESİ EMEKÇİLER ANKARA’DAKİ POLİS SALDIRISIN PROTESTO ETTİ

OHAL kararnameleriyle İstanbul’da ihraç edilen KESK üyesi kamu emekçileri Ankara’da polis saldırısı sonrasında gözaltına alınan KESK’lilerin bırakılmasını istedi.

OHAL kararnameleriyle İstanbul’da ihraç edilen KESK üyesi kamu emekçileri, direnişlerinin 
51. haftasında Bakırköy Özgürlük Meydanı ve Kadıköy Altıyol’da oturma eylemlerine devam etti.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nında “İşimizi, ekmeğimizi geri alacağız” ve "Direnen KESK'li kamu emekçileri serbest bırakılsın" pankartı taşıyan emekçiler “İşimizi geri alacağız”, “Gözaltılar serbest bırakılsın", “AKP’nin memuru olmayacağız” sloganlarını attı.

Burada yapılan açıklama da, Ankara’da OHAL Komisyonu’na yürümek isteyen KESK üyelerine polisin saldırması  ve gözaltına alması kınandı. 

'DEVLETİN POLİSİ YASALARI ÇİĞNEDİ'

Basın açıklamasını Eğitim Sen 1Nolu Şube Başkanı Mesut Mike gerçekleştirdi. OHAL İşlemleri İnceleme  Komisyonu'nun önünde açıklama yapmak isteyen emekçilere polisin müdahale ettiğini söyleyen Mike, "Ankara’da bulunan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun önünde sesimizi yükseltmek ve neden işten atıldığımızı bir kez de komisyona doğrudan sormak, için gittik. Komisyonun bir an evvel çalışmalarını hızlandırmasını, açlığa mahkûm ettiği binlerce insanı işine döndürmesini istemekti niyetimiz. Maalesef ki, tamamen barışçıl, demokratik ve anayasal güvence altına alınmış bir eylem olan basın açıklaması yapma hakkımız polisler tarafından engellendi. Arkadaşlarımız darp edilerek gözaltına alındı. Devletin polisi yasaları çiğneyerek bizi susturmaya, sindirmeye çalıştı" diye konuştu.

'İŞİNİ İSTEMEK SUÇ DEĞİLDİR'

"Gözaltındaki arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" diyen Mike, "İşini isteyen insanları darp etmek, gözaltına almak suçtur, polis suç işliyor. Derhal bu yanlıştan dönün ve arkadaşlarımızı serbest bırakın. Bizim ilk günden bu yana tek bir talebimiz oldu; işimizi geri almak. Bunun haklı ve meşru bir talep olduğunun bilinciyle her yerde sesimizi çıkardık, bundan sonra da çıkarmaya devam edeceğiz.  Baskılarla, gözaltılarla, tutuklamalarla bizi susturamayacaksınız ve korkutamayacaksınız. Bugüne kadar hiçbir iktidarın önünde diz çökmedik, AKP iktidarına da boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu. Mike son olarak gözaltına alınan ve tutuklanan emekçilerin serbest  bırakılmasını istedi. 
Eylem sloganlarla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

İran'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde silah sesleri

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Papa ile bir araya geldi: Sizden dua bekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...