05 Şubat 2018 08:04
Son Güncellenme Tarihi: 05 Şubat 2018 14:57

Afrin operasyonu 17. gününde: 1 asker hayatını kaybetti

Afrin operasyonunun 17. gününde 1 asker hayatını kaybetti. 'Zeytin Dalı Harekatı'na dair tüm gelişmeler bu sayfada.

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve "ÖSO" olarak anılan güçlerin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'e yönelik başlattığı operasyon 17. gününe girdi.

Hatay ve Kilis sınırından bölgeye askeri sevkiyat devam ederken, gece boyunca aralıklarla top atışları duyuldu. 

TSK'DEN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvetleri tarafından yapılan açıklamada 1 askerin hayatını kaybettiği bildirildi

TSK tarafından yapılan açıklama şöyle: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 05 Şubat 2018 tarihinde, Afrin Kuri Tepe bölgesine PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen havan saldırısı neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Saldırı sonrasında bölücü terör örgütü mensuplarına derhal bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ile karşılık verilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz"  

KİLİS'E ROKET SALDIRISI

Kilis'e yine roket saldırısı oldu. Roket, sınır hattında bulunan Saatli köyündeki boş araziye geldi. Roket patlamazken, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, önlem aldı. Roketin kontrollü şekilde imha edileceği belirtildi.

KİLİS'E ASKERİ SEVKİYAT SÜRÜYOR

TSK’nin Afrin'e yönelik operasyonunda Kilis'e askeri araç sevkiyatı sürüyor. Çeşitli kentlerden Kilis'e getirilen zırhlı araçlar, sınır hattında konuşlandırılacak bölgelere götürülüyor.

TSK: ŞEYH İSA BÖLGESİNDE 4'ÜNCÜ GÖZLEM NOKTASI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'nca, Astana görüşmeleri kapsamında, Suriye'nin İdlib kentindeki Şeyh İsa bölgesinde 4'üncü gözlem noktası çalışmalarına başlanıldığı açıklandı. Genelkurmay'dan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Astana görüşmeleri kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla,  İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 5 Şubat 2018 tarihinde Şeyh İsa bölgesinde gözlem noktalarından 4'üncüsü olan 6 nolu Gözlem Noktası tesisi çalışmalarına başlanmıştır. Ayrıca 07 ve 08 nolu Gözlem Noktalarının keşif faaliyetlerine başlanması planlanmaktadır."

YURDUN DÖRT YANINA CENAZE GİTTİ

TSK’nin Afrin operasyonu sırasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden Uzman Çavuş Bekir Evren memleketi Osmaniye’de, Er Nurullah Seçen Konya’da, Uzman Çavuş Selim Vurdal Hatay’da, Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül de memleketi Çorum’un Alaca ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Osmaniye’deki törene Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Belediye Başkanı Kadir Kara, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, ölen askerin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Er Nurullah Seçen’in cenazesi ise , memleketi Konya’nın Ereğli ilçesinde, 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi.  
Nakliyecilik yapan, oğlunun asker parkasını giyip, tankçı beresini takan baba Sedat Seçen, cenazeyi, asker selamı vererek karşıladı. Fenalaşan baba Seçen’e, hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi.

25 yaşındaki Uzman Çavuş Selim Vurdal’ın cenazesi de, memleketi Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Törene Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile ölen askerin yakınları katıldı. Ölen askerin babası Ahmet Vurdal’ın da bir süre önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.  

Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül içinmemleketi Çorum'un Alaca ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törende gözyaşları sel oldu

ŞİMDİYE KADAR 15 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

Afrin’de bugüne kadar 15’i asker, 52 kişi hayatını kaybetti. 

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ dün, bugüne kadar 13 askerin ve 30 ÖSO milisinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. TSK’de gün içinde iki askerin daha hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Başbakan Binali Yıldırım ise bugüne kadar Hatay’a 60, Kilis’e 34 olmak üzere toplam 94 roket füze saldırısında yedi sivilin yaşamını yitirdiğini söylemişti. Kilis ve Reyhanlı'ya bugüne kadar düşen roketler sonucu 100'ü aşkın sivil de yaralandı. (

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre, 5 Şubat 2018'de, 12 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 947 olmuştur" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamboçya’da HES taştı, köyleri sel bastı

SONRAKİ HABER

Adnan Oktar bahanesiyle internet medyasına sansür geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa