05 Şubat 2018 05:50

Kıbrıs Cumhuriyetinde yönetim değişmedi

Kıbrıs Cumhuriyetinde dün yapılan başkanlık seçimlerinin ikinci turunda mevcut lider Nikos Anastasiadis, yüzde 56 oy oranıyla yeniden başkan oldu.

Paylaş

Kıbrıs Cumhuriyetinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu yapıldı, Nikos Anastasiadis tekrar cumhurbaşkanlığına seçildi.Anastasiadis, 5 yıl daha liderlik yürütecek.

AKEL partisinin desteklediği bağımsız aday Stavros Malas ise yüzde 44 oy aldı. Seçimlere katılım oranı yüzde 73 olarak açıklandı, 550 bin seçmen bulunuyor. 

ANASTASİADİS KİMDİR?

Anastasiadis 27 Eylül 1946’de Limasol’da dünyaya geldi. Milliyetçi akımın önemli liderlerinden birisi olan Anastasiadis, Demokratik Seferberlik liderliğini yaptı ve 2004’te Annan Planı’na destek verdi.

Mesleği avukatlık olan Anastasiadis, Nicos Chr. Anastasiades & Partners hukuk firmasının da kurucusu. Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi hukuk bölümünden mezun oldu ve University College London’da okudu. Üniversite eğitimi sırasında Yorgo Papandreu tarafından kurulan Atina merkezli Merkezi Koalisyonu üyesi oldu. Daha sonraları Kıbrıs’ta siyasete başladı. 1981 yılında Kıbrıs Temsilciler Meclisi’ne seçildi.

1997’de Demokratik Seferberlik lideri seçilen Anastasiadis, 2013 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 58 oyla kazanmıştı. Anastasiadis, 2013’te de Malas’la yarışmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Geçim sıkıntısı yüzünden kendini yakmak istedi

SONRAKİ HABER

Yılın ilk enflasyonu ‘ben kalıcıyım’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...