14 Ağustos 2012 13:39

‘Yaşam alanlarımız elimizden alınamaz’

ARHAVİ Konaklı ve Kemerköprü Köylerine yapılması düşünülen Kavak HES projesine tepkiler artarak devam ediyor. HES’lere karşı her iki köy halkının ortaklaşa kurduğu kamp yerine bu sefer komşu ilçe Fındıklı’dan ve Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan destek ziyareti gerçekleşti.Yapılan ziyarette, sinevizyon g&

‘Yaşam alanlarımız elimizden alınamaz’
Paylaş

ARHAVİ Konaklı ve Kemerköprü Köylerine yapılması düşünülen Kavak HES projesine tepkiler artarak devam ediyor. HES’lere karşı her iki köy halkının ortaklaşa kurduğu kamp yerine bu sefer komşu ilçe Fındıklı’dan ve Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan destek ziyareti gerçekleşti.
Yapılan ziyarette, sinevizyon gösterilerinin ardından köylüler adına söz alan Hamdi Gökdeniz, bu hareketin başlangıçta çevreye duyarlı ve köyünü çok seven birkaç arkadaşla başlatıldığını belirterek “Fakat kısa bir süre sonra civar köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından bir onur ve mücadele kampı haline getirildi” dedi.
Derelerin Kardeşliği Platformu sözcüsü Ömer Şan “Uluslararası şırketler ve yerli sermeye ileride içeceğimiz suyumuza bile göz dikmiştir. HES’lere karşı verdiğimiz hukuksal mücadelelerde alınan kazınımlar nedense fiiliyatta halktan yana değil yine sermayeden yana sürmektedir. Hatta halkın can ve mal güvenliğinden sorumlu olan ve halk için var olan  polis ve jandarmanın halkı koruması gerekirken, halkın karşısında olması çok üzücü” şeklinde konuştu.
Şan, HES’lerin elektrik üretimi için yeterli debisi olmayan yerlere dahi kurulmasının düşündürücü olduğuna dikkat çekerek “Bu gibi kamu yararı olmayan sözde yatırımlar devlet bütçelerinden hak etmedikleri bir nemalanmaya götürülecek ve bu yine suyundan edilmiş olan vatandaşın sırtından ödenecek. Bizleri enerjiye karşı olan insanlar olarak lanse ediyorlar. Biz enerjiye karşı değiliz . Bizler yaşam alanlarımızın elimizden alınmasına karşıyız. Bizim yaşam alanımızın alternatifi yok. Fakat enerjinin alternatifi çok. Ve bunun çözümünü de vatandaş değil devlet yapmalıdır” dedi.
(Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ramazan’da da rahat yüzü yok

SONRAKİ HABER

Bayramda uçmanın maliyeti asgari ücret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa