04 Şubat 2018 18:19

Adına kredi çekilerek dolandırıldı

Hurdacılık yaparak geçinen 9 çocuk babası Mehmet Selim Yiğittekin adına ıslak imzası olmadan 40 bin TL kredi çekildi.

Paylaş

Hurdacılık yaparak günde ortalama 40 TL ile yaşamını idame etmeye çalışan 9 çocuk babası Mehmet Selim Yiğittekin adına ıslak imzası olmadan 40 bin TL kredi çekildi.

Batman’ın Petrolkent Mahallesi’nde hurdacılık yaparak günde ortalama 40 TL ile geçimini sağlamaya çalışan 9 çocuk babası Mehmet Selim Yiğittekin, ıslak imzası olmadan adına 40 bin TL ihtiyaç kredisi çekilerek dolandırıldı. 29 Ocak’ta kendisini 0536 646.... nolu numaradan arayanlar tarafından “Kredi kartı aidatlarınızı size geri ödeyeceğiz bunun için bilgilerinize ihtiyacımız var” denilmesi üzerine kişisel kimlik bilgilerini veren Yiğittekin’in bilgisi olmadan adına 40 bin TL ihtiyaç kredisi çekildi. Çekilen kredinin banka hesabına yatırılması ardından ise üç ayrı banka hesabına havale yapıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Hesaplarını kontrol etmesi ile dolandırıldığını fark eden Yiğittekin, Batman Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yalnızca yaz aylarında İstanbul’da bir yüzme havuzunda çalıştığı sıralarda sigortasının yapıldığına diğer aylarda ise hurdacılık yaptığı için sigortasız çalıştığını belirten Yiğitekin, herhangi bir sosyal güvencesinin olmadığı halde yüksek miktarda krediyi ıslak imzası olmadan kendisinden habersiz nasıl çekildiğine anlam veremediğini ifade ederek, banka yetkililerine itiraz ettiğini ama itirazının ise kabul edilmediğini söyledi. Dolandırıcıların bir an önce yakalanmasını isteyen Yiğittekin “İki çocuğumun okul aidatlarını ödeyemiyorum. 9 çocuğum var. Stresten hasta oldum. Çalışamıyorum bu hırsızlığı yapanların peşini bırakmayacağım” dedi. (Batman/MA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre’deki ‘riskli alan’ kararı onandı

SONRAKİ HABER

Maden işçilerini taşıyan kamyonet takla attı: 7 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...