04 Şubat 2018 15:49
Son Güncellenme Tarihi: 05 Şubat 2018 06:25

Haramidere'de metrobüs kazası: 24 yaralı

Haramidere’de iki metrobüs çarpıştı, 24 kişi yaralandı.

Paylaş

Haramidere'de metrobüs aracı sürücüsünün kontrolünden çıkarak durakta bekleyen önündeki metrobüs aracına çarptı.

Kazada yaralanan 24 kişi, sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı.

Kaza, saat 19.00 sıralarında Haramidere Metrobüs Durağı'nda meydana geldi. Seyir halindeki metrobüs aracı, sürücüsünün kontrolünden çıkarak durakta bekleyen başka metrobüs aracına çarptı. 

Kazada metrobüsün sürücüsü, bulunduğu şoför kabininde sıkıştı. 

Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Metrobüs sürücüsü, itfaiye ekiplerince sıkıştığı araçtan çıkarıldı. Metrobüs sürücüsü ile yolculardan oluşan 24 yaralı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. 

İBB'DEN AÇIKLAMA

Metrobüs Durağı'nda, dün Avcılar yönünde seyir halindeki metrobüs, durakta bekleyen başka bir metrobüse çarptı. Kazada 24 yolcu yaralandı. İBB'den kazayla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. 

"Beylikdüzü'nden Topkapı yönüne giden metrobüs, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda duramayarak, Haramidere Durağı'nda bekleyen metrobüse çarpması sonucu maddi hasarlı ve yaralamalı kaza meydana gelmiş olup olay yerine ambulans, itfaiye ve imdat ekipleri ile polis yönlendirildi. Kazada 24 yolcu hafif yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşındı. Yapılan müdahale sonucunda oto çekici yardımıyla araçlar çekilip istasyonun temizliği yapıldıktan sonra saat 21.00 itibari ile istasyonumuz her iki yönde açılmıştır. An itibariyle kazaya sebep olan metrobüs şoförü ve bir yolcu hariç tüm yaralılar ayakta tedavi edilerek taburcu edilmişlerdir. Şoför personelimizin Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde yolcumuzun ise Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam etmektedir. Polis kaza raporu henüz tutulamamış olup, yaralı şoförün tedavi durumuna göre ifadesi alınacak ve rapor yazılacaktır. Kazanın oluş nedeni Cumhuriyet Savcılığı'nın yapacağı soruşturma ile netlik kazanacaktır" denildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tayvan’da 6.1 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Şikayetlerin yüzde 87’si tüketicinin lehine sonuçlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa