04 Şubat 2018 13:34

EMEP üyesi Nursen Şahin ölümünün 4. yılında anıldı

2014'te yaşamını yitiren EMEP Üyesi Nursen Şahin, ölümünün 4. yılında yoldaşları tarafından anıldı: Ondan bize miras kalan mücadele azmidir.

Paylaş

6 Şubat 2014 tarihinde hayatını kaybeden Emek Partisi Üyesi Nursen Şahin, Emek Partisi Bahçelievler İlçe örgütü binasında bir araya gelen yoldaşları tarafından anıldı. Nursen Şahin’in fotoğrafları ve unutmayacağız yazısının asıldığı anmada yoldaşları onun bıraktığı mücadele azmine sadık kalacaklarını söyledi.

 

Anmada söz alan Emek Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Servet Öncü, ölümünün ardından 4 yıl geçen Nursen Şahin’in anısı önünde saygıyla eğildiklerini söyleyerek şunları aktardı: “Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum tek adam ve tek parti diktatörlüğüne doğru giden bir süreçtir. OHAL ve KHK’lerle ülkenin yönetildiği, halklara yönelik saldırıların ağırlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Bu süreç halkların, işçi sınıfının mücadelesinin kararlılığını gösterme dönemidir. Nursen yoldaşımız bugün aramızda olsaydı bu mücadelenin en ön saflarında olurdu. Ondan bize miras kalan mücadele azmidir. Tanıdığım dönemlerde Nursen yoldaşın mücadele azmi beni etkilemişti. Onun mücadele azmi ile bu zor süreci atlatabiliriz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oltu Çayı'na zift döküldü, kuş ve balıklar öldü

SONRAKİ HABER

Tayvan’da 6.1 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa