04 Şubat 2018 12:57

Sennur Sezer ödüllerine başvurular devam ediyor

'Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri'ne başvurular devam ediyor.

Paylaş

Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap tarafından Şair Sennur Sezer anısına düzenlenen “Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri”ne başvurular devam ediyor. Ödüle aday olmak isteyenler dosyalarını 16 Mart’a kadar “Gıda-İş Genel Merkezi, Bağlar Çeşme Mah. Doğan Araslı Bulvarı, Örnek İş Merkezi, No: 133/57 (34517) Esenyurt/ İstanbul” adresine göndermesi gerekiyor. Değerlendirme sonuçları 1 Mayıs’ta açıklanacak ve ödüller Sennur Sezer’in doğum yıldönümü olan 12 Haziran’da yapılacak törenle sahiplerine takdim edilecek.

BİRİNCİ OLAN DOSYALAR BASILACAK 

Şiir dalında Şükrü Erbaş, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Hakkı Zariç jüri üyeleri arasında bulunurken Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Zeynep Uzunbay, Türker Ayyıldız ve Jaklin Çelik öykü dalındaki juri üyeleri arasında yer alıyor. Yarışmada şiir ve öykü dalında yalnızca birincilik ödülü verilecek, kazanan dosyalar Manos Kitap tarafından yayımlanarak kitaplaştırılacak. Jürinin gerek görmesi durumunda “Jüri Özel Ödülü” de verilebilecek. Seçici kurul üyeleri ve onların birinci derecedeki yakınları, Manos Kitap çalışanları ve birinci dereceden yakınları, Gıda-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları ödüle katılamayacak.

KİTAP OYLUMUNDAKİ DOSYALARLA BAŞVURULACAK

Ödüle daha önce dergilerde yayımlanmış olsa da kitap olarak yayımlanmamış ve daha önce herhangi bir ödül almamış öykü ve şiir dosyaları katılabiliyor. Ödüle başvuracak şiir ve öykü dosyalarının kitap oylumunda olmaları, şiir dosyalarında 64 sayfa (4 forma), öyküde 128 sayfa (8 forma) olması gerekiyor. Öyküler ve şiirler 1,5 satır boşluğu bırakılacak şekilde 12 punto ile bilgisayarda yazılacak ve dosyalar A-4 formatında 5 nüsha iletişim adresine kargo ya da postayla ulaştırılacak. Elden ya da e-posta yoluyla yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek. Ödüle katılan eser sahipleri dosyanın herhangi bir yerine açık kimliğini belli edecek isim, rumuz ve işaret kullanmaması gerekiyor. Katılımcılar dosyalarıyla birlikte iletişim bilgilerini bir zarfın içinde ayrıca göndermelidir. Ayrıntılı bilgi için sennursezerodulleri@gmail.com adresine veya 0546 42457 51No’lu telefondan Zeliş Irmak’a başvurabilir.  (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Reuters raporu: Yalan haberi okuyan yok, paylaşan çok

SONRAKİ HABER

Bek: İktidar kendi sınırları dışında gazetecilik istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...