Tabip Odaları: Hekimler derhal serbest bırakılsın

Barış istedikleri için merkez konsey üyeleri gözaltına alınan tabip odalarının yöneticileri Ankara'da toplandı.

04 Şubat 2018 12:17
Paylaş

Afrin’e yönelik başlatılan askeri operasyonun ardından “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” dedikleri için hedef gösterilen ve gözaltına alınan TTB Merkez Konsey üyesi 11 kişiden 8’i hâlâ gözaltında. Gözaltılara itiraz eden tabip odalarının başkan ve yöneticileri ise Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelerek olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası Merkez Konsey binası önünde açıklama yapan hekimler, gözatında bulunan Merkez Konsey üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istedi. Hekimler, gözaltındaki Merkez Konsey üyelerinin 5 Ocak Pazartesi günü savcılığa getirileceğini belirterek, dayanışma için Ankara Adliyesi önünde buluşma çağrısı yaptı.

‘EN KARANLIK DÖNEMDE BİLE GÖRÜLMEDİ’

Hekimler adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, önceki dönem Merkez Konsey üyelerinin, olağandışı bir gerekçeyle ve olağandışı bir çağrısıyla toplandıklarını belirtti. Yaşanan sürecin TTB’nin kuruluşundan bu yana ilk kez karşılaştığı bir durum olduğunu vurgulayan Uğurhan, “Ne 1950’ler, 60’lar, ne 12 Mart’ta başımıza geldiğini okuduk. Ne 1980’in en karanlık, en akıldışı, en demokrasi dışı, insan haklarına aykırı uygulamaların yapıldığı en korkunç günlerinde, ne 28 Şubat’ta ne de sonrası süreçte karşılaştık” dedi.

‘HUKUK DIŞI TUTUMU KABUL ETMİYORUZ’

TTB’nin kurumsal kimliğini temsil eden Merkez Konsey yöneticilerinin gözaltına alınması ve binasında arama yapılmasının TTB’ye yönelik bir saldırı olduğunu kaydeden Uğurhan, “Birçok görüş ve düşüncede farklılıkları olabilen tabip odaları olarak hiçbir gerekçeyle TTB’ye yönelik hukuk dışı, hürmetsiz tutum ve davranışları asla kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi en üst seviyedeki bütün muhataplarımıza ilan ederiz” dedi.  Uğurhan, hekimlerin bir aradalığının, kurumsal kimliğinin güvencesi ve TTB’nin zemin harcı olduğunu vurgulayarak bunu koruyacaklarını belirtti. TTB’nin hekimlerin tek çatı örgütü olduğunu kaydeden Uğurhan, hukuk dışı uygulamalara karşı ortak bir duruşla savunulacağını vurguladı. Uğurhan, “Hep birlikte, tek yürek ve ortak akıl olarak söylüyoruz: Yöneticilerimizi, düşüncelerimizi ifade etme hakkımızı derhal serbest bırakın” dedi.

Açıklamanın ardından hekimler, TTB Merkez Konsey eski yöneticilerinden Feride Aksu Tanık’ın eşliğinde Hekim Andını okudu.
(Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dicle Amed Kadın Platformu kuruldu

SONRAKİ HABER

Kaçak Kur’an kursunda istismara, 33 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...