03 Şubat 2018 15:13

Taksim'de tek tipi protesto eden 2 TAYAD'lı gözaltına alındı

Taksim Meydanı'nda tek tip kıyafet uygulamasını protesto eden Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği üyesi 2 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği (TAYAD) üyeleri cezaevlerindeki tek tip kıyafet uygulamasını Galatasray Meydanı’nda basın açıklaması düzenleyerek ve Taksim Meydanı’nda döviz açarak protesto etti.

Taksim Meydanı'ndaki anıt önünde “Tek tipe hayır”, “Onurludur bizim evlatlarımız, tek tip elbise giymedi, giydirmeyeceğiz” dövizleri açan TAYAD üyeleri Cemile Temizkalp ve Sakine Aslan,  “Tek tipe izin vermeyeceğiz” sloganı attı. Burada konuşma yapan Cemile Temizkalp tek tip kıyafetin kefen olduğunu ve bunu çocuklarının giymeyeceğini söyleyerek, kendilerinin de çocuklarının yanında olduğunu ifade etti.

Hapishanelerde tek tip dayatmasının yanı sıra sürgün sevklerin ve hak ihlallerinin sürdüğünü söyleyen Temizkalp “Çocuklarımıza sürgün sevklerle işkence ediliyor, biz TAYAD’lı Aileler olarak bu işkencelere izin vermeyeceğiz, sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Yaklaşık 10 dakika süren eyleme polis müdahale etti. TAYAD’lı Cemile Temizkalp ve Sakine Aslan polisler tarafından darbedilerek gözaltına alındı.

GALATASARAY LİSESİ ÖNÜNDE DE PROTESTO EDİLDİ

Öte yandan Galatasaray Lisesi önünde de TAYAD’lı Aileler tarafından tek tip kıyafere karşı basın açıklaması düzenlendi. Buradaki eylemde basın açıklamasını okuyan Naime Emlik “Onurludur bizim evlatlarımız. Tek tip elbise giymediler, giydirmeyeceğiz" dedi. Tek tipe karşı bulundukları her alanda direneceklerini belirten Emlik, “Biz zulmün kapısına 1984’lerde dayandık ve zulmün kalelerini yıktık. Yine yıkacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AYM Mehmet Altan’ın yeni başvurusuna öncelik verdi

SONRAKİ HABER

Kocaeli İSİG Meclisi, 2. meclis toplantısını gerçekleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...