03 Şubat 2018 13:59

#AhmetŞıkaÖzgürlük: 'Gazeteciyiz, hakikate borcumuz var'

Ahmet Şık'ın tutukluğunun 400. gününde Dışarıdaki Gazeteciler, sosyal medyada #AhmetŞıkaÖzgürlük etiketiyle dayanışma kampanyası başlattı.

Paylaş

“Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek” iddiasıyla tutuklu yargılanan Gazeteci Ahmet Şık, 400 gündür cezaevinde. Şık’ın tutukluluğunun 400. gününde sosyal medyadan kampanya yapan gazeteciler bir kez daha gazeteciliğin suç olmadığını belirterek Ahmet Şık’a özgürlük istedi.

Sosyal medya paylaşımları ve haberleri gerekçe gösterilerek 30 Aralık 2016’da gözaltına alınan Cumhuriyet Muhabiri Ahmet Şık’ın tutukluluk süresi 400. gününde. Ahmet Şık ile aynı davada yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ise 461 gündür cezaevinde.

ÇÜNKÜ BİZ GAZETECİYİZ...

“FETÖ ve PKK/KCK propagandası” iddiasıyla yargılanan Ahmet Şık, 5 yıl önce 2011 yılında da Gülen Cemaatinin devlet içindeki örgütlenmesini ifşa ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. 

Ahmet Şık’ın gazeteci arkadaşları, tututkluluğunun 400. günüde sosyal medyada #AhmetŞıkaÖzgürlük etiketiyle dayanışma kampanyası başlattı.  Dışarıdaki Gazeteciler tarafından kampanya için hazırlanan videolarda; “Ne yaparsanız yapın ne hakikati aramaya devam etmekte, ne de hakikati bulduğumuzda sahibi olan halka teslim etmekte bir an bile tereddüt etmeyeceğiz. Çünkü biz gazeteciyiz” ifadelerine yer verildi.

‘DELİL YOK, TANIK YOK, KAÇMA ŞÜPHESİ YOK’

Kısa sürede TT listesinde üst sıralara yerleşen kampanya kapsamında paylaşım yapan gazeteciler ise, “Karartacağı delil yok; çünkü sadece yayınlanmş haber ve tweet’lerden suçlanıyor. Kaçma şüphesi yok; kısa bir süre önce yurtdışındaydı, tutuklanabileceğini tahmin ederek dönmüştü. Tanıklar üstünde baskı kurma ihtimali yok; aleyhine tanık yok. Ahmet Şık gerçekleri söylediği, yazdığı için 400 gündür hapiste. Hakikate borcumuz var, çünkü gazetecilik budur. Ahmet Şık’a özgürlük, gazetecilere özgürlük” diye yazdı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupalı sanatçılardan Merkel ve Gabriel’e Afrin çağrısı

SONRAKİ HABER

AYM Mehmet Altan’ın yeni başvurusuna öncelik verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...