03 Şubat 2018 13:30

Avrupalı sanatçılardan Merkel ve Gabriel’e Afrin çağrısı

Avrupa'dan 90’ı aşkın sanatçı, Angela Merkel ve Sigmar Gabriel’e gönderdikleri mektupla Afrin operasyonuna tavır alınması çağrısında bulundu.

Paylaş

Almanya ve Avrupa’nın diğer ülkelerinden 90’ı aşkın sanatçı, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’e mektup yazarak Afrin operasyonuna tavır alma çağrısında bulundu.  

DW Türkçe’nin haberine göre mektupta, siyasilere “Avrupa’nın değerlerini inandırıcı bir şekilde savunma ve somut olarak demokrasi, uluslararası hukuk ve insan hakları için çaba gösterme” çağrısı yapıldı.

Mektupta Kuzey Suriye'deki Afrin'de "demokratik bir toplum kurma” çabası gösterildiği belirtilerek, bunun desteklenmesi gerektiğine işaret edildi. Almanya'nın "ümit veren bu gelişmenin bölgesel rejimler, özellikle de NATO ortağı olan ve savaş araçları sevk edilen Türkiye tarafından yerle bir edilmeye” çalışılması karşısında sessiz kalmaması ve durumu görmezden gelmemesi gerektiği ifade edildi.

Mektupta, Merkel ve Gabriel’e nüfuzlarını kullanarak dış politikadaki sorumluluklarına uygun bir tutum izlemeleri çağrısında bulunuldu.

Mektubu imzalayanlar arasında oyuncu Peter Lohmeyer, yönetmen Ayşe Polat, aktris Maria Schrader, sanatçı Daniel Richter, yönetmen Yüksel Yavuz gibi isimler bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Engelli ressamlar yeteneklerini yarıştıracak

SONRAKİ HABER

#AhmetŞıkaÖzgürlük: 'Gazeteciyiz, hakikate borcumuz var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa