03 Şubat 2018 13:25

Engelli ressamlar yeteneklerini yarıştıracak

Yüzde 40 ve üzeri engel oranına sahip herkesin katılabileceği 'Bu tuval senin' adlı resim yarışması için son eser teslim tarihi 30 Mart.

Paylaş

Engellilerin yeteneklerini keşfetmek amacıyla Bağcılar Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği tarafından “Bu Tuval Senin” resim yarışması düzenleniyor. Yüzde 40 ve üzeri engel oranına sahip herkesin katılabileceği yarışmada derecelendirme ilk üç ile sınırlı olmayıp yetenekli bulunan eser sahipleri de ödüllendirilecek. Yarışmanın jürisinde ise dünyaca ünlü ressam Ahmet Güneştekin de bulunuyor. Yapıtları küresel galerilerde çok beğenilen Güneştekin, geleceğin ressamı olacak engellilere tavsiyelerde bulunacak.

Konusu serbest olan yarışmaya daha önce hiçbir şekilde yayınlanmamış sadece bir eserle başvurulabilecek. Yarışmaya katılacak olanların eser tesliminde, eser sahibinin adı-soyadı, engelli rapor fotokopisi, kısa özgeçmiş, iletişim bilgileri ve eser adını bildirmeleri gerekli. Eserin uzun kenarlarının 100 santimetreden uzun olmaması gerekiyor.

Eserler ya anlaşmalı olan PTT kargoyla adrese gönderilebilecek ya da hafta içi 08:30-16:30 saatleri arasında Bağcılar Engelliler Sarayına elden teslim edilebilecek. Eserlerin son teslim tarihi 30 Mart 2018 olup 26 Mart 2018 gününden sonra kargoya verilmiş eserler kabul edilmeyecek. Ödül Töreni 28 Nisan 2018 günü Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında yapılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cazın ve etnik müziğin büyülü sesleri 'Caz Şubatı'nda

SONRAKİ HABER

Avrupalı sanatçılardan Merkel ve Gabriel’e Afrin çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...