14 Ağustos 2012 12:20

Debka: Suriyeli isyancılara tank teslimatı yapıldı

İSRAİL kaynaklı Debka haber sitesi, Türkiye’nin Suriyeli isyancılara FIM-92 havasavar Stinger füzeleri sağladığını öne sürdükten sonra Libya’dan götürülen 20 adet Rus yapımı T-62 tankının geçen hafta İskenderun limanına indirildiğini ve eğitilmiş isyancılara teslim edildiğini iddia etti.İddialara göre, Suriy

Debka: Suriyeli isyancılara tank teslimatı yapıldı
Paylaş

İSRAİL kaynaklı Debka haber sitesi, Türkiye’nin Suriyeli isyancılara FIM-92 havasavar Stinger füzeleri sağladığını öne sürdükten sonra Libya’dan götürülen 20 adet Rus yapımı T-62 tankının geçen hafta İskenderun limanına indirildiğini ve eğitilmiş isyancılara teslim edildiğini iddia etti.
İddialara göre, Suriyeli muhaliflere yönelik askeri destek devam ederken, İskenderun limanına indirilen Rus yapımı tankların, muhaliflerin etkinliklerini arttırdığı öne sürülüyor.
Debka sitesi, İsrail’in istihbarat örgütlerine yakınlığı ile biliniyor. Debka,  Libya’dan götürülen 20 adet Rus yapımı T-62 tankının geçen hafta İskenderun limanına indirildiğini savunurken, eğitilmiş Suriyeli isyancılara “teslim edilen” tankların Kuzey Suriye’ye gönderildiğini de yazdı. Daha önce, Türkiye’nin, Suriyeli isyancılara FIM-92 havasavar Stinger füzelerini sağladığı iddiasına yer veren Debka sitesi “Debkafile Özel” logosu ile yayımladığı son haberde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un, isyancılara ilk ağır silahların transferine “onayını” İstanbul’a ziyareti sırasında verdiğini savundu.
Debka, 13 Ağustos’ta ilk defa Suriyeli isyancıların “omuzlarda taşınan Stinger”leri kullanarak Suriye rejimine ait bir Mig uçağını düşürdüklerini de yazdı.
Libya’dan Türkiye’ye götürüldüğü öne sürülen tankların parasının ise Katar’ın verdiğini iddia eden Debka, askeri kaynaklara dayanarak böylece çatışmaların yeni bir aşamaya girdiği görüşünü de dile getirdi.

TAMPON BÖLGE PLANLARI ÇİZİLDİ

Bu çerçevede, “Ankara’daki kaynaklar, Türkiye’nin, Suriye’nin 5 ile 25 kilometre içerisinde ile Suriye ve Irak ile olan sınırlarında güvenli bölgeleri oluşturmaya yönelik planları çizdiğini söylüyorlar” diye yazdı.
Debka, Ankara’nın, güvenli bölgelerin askeri yönlerinden çok onların, mültecilerin Türkiye için oluşturduğu yükü hafiflemek için kullanılmasıyla ilgilendiğini öne sürdükten sonra tanklar ve Stingerler’in sağlanmasıyla güvenli bölgelerin Esad’ın savaş uçakları ve tanklarına karşı savunulması için zemin hazırlandığı savına yer verdi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

‘İşgal Et’ aktivistlerine ev baskını

SONRAKİ HABER

Hüseyin Aygün serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...