03 Şubat 2018 06:47
Son Güncellenme Tarihi: 03 Şubat 2018 17:20

Afrin operasyonunun 15. gününde neler yaşandı?

TSK'nin Afrin'e yönelik operasyonu 15. gününde devam ediyor. Bölgede çatışmalar sürerken Genelkurmay, 7 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve 'ÖSO' olarak anılan güçlerin Afrin'e yönelik başlattığı operasyon 15. gününde de devam ediyor. Bölgede çatışmalar sürerken Genelkurmay Başkanlığı 7 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

DHA'nın haberine göre, Afrin operasyonunda Afrin'e bağlı Bülbül beldesinde cephe açıldığı ve Darmık Dağı'nın güneyinde yer alan Bülbül beldesine girildiği duyuruldu. 

TSK tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 15 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 74 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 897 olmuştur."

ROKETLİ SALDIRIDA ÖLEN VATANDAŞ TOPRAĞA VERİLDİ

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine dün yapılan roketli saldırıda Rıfat Sinirli'nin ardından hayatını kaybeden Ahmet Şanverdi cenaze namazının ardından Oğulpınar Mahalle mezarlığında toprağa verildi.

'7 ASKER HAYATINI KAYBETTİ'

Sınır hattındaki Süngütepe Köyü hudut karakolunun nöbet kulesine roket isabet etti. Saldırıda kulede bulunan 6 asker yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste 1 asker yaşamını yitirirken yaralı 5 askerden 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada ayrıca Afrin kırsalında yaşanan çatışmada 1 askerin hayatını kaybettiği bildiridi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 1 kahraman silah arkadaşımız PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada, 1 kahraman silah arkadaşımız da Kilis hudut bölgesinde, aynı terör örgütü unsurları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olmuştur."

Genelkurmay Başkanlığı tarafından birkaç saat sonra yapılan açıklamada Afrin kırsalında bir tankın isabet alması sonucu hayatını kaybeden asker sayısının 7'ye yükseldiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur"

Öte yandan Şeyh Horoz Dağı karadan ve havadan ateş altına alındı.

34 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

TSK, Afrin'deki PYD güçlerine karşı 20 Ocak saat 17.00'de harekatı hava bombardımanıyla başlattı. ÖSO destekli birlikler de 21 Ocak saat 11.05'te Suriye'ye girdi. Harekatın başlamasının ardından ilk can kaybı haberi 21 Ocak'ta geldi… 15. gününü geride bırakan operasyon sonucu bugüne kadar ÖSO birlikleri de dahil, 7'si sivil 34 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı, Hayat ve Kilis'e düzenlenen roketli saldırılar sonucu hayatını kaybedenleri de kapsıyor. Afrin'de kaç YPG üyesinin ve sivilin hayatını kaybettiğine dair ise net bir bilgi yok. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale'de fırtına nedeniyle Gökçeada'ya seferler iptal

SONRAKİ HABER

Finlandiya’da işçiler, işsizlerin hakları için grev yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...