14 Ağustos 2012 12:18

NYT: Türkiye sığınmacılara kapılarını kapattı

AMERİKAN New York Times gazetesi, Suriyeli aktivistlere ve Türk yetkililere dayandırdığı haberinde, Suriyeli mültecilerin kaldıkları kampların 60 bin kapasitesine ulaşması ardından sığınmacıların Antakya’ya girmelerine izin verilmediğini iddia etti.Suriye rejimi ve muhalifler arasında tırmanan gerilimin Türkiye üzerindeki etkileri tartışılıyor

NYT: Türkiye sığınmacılara kapılarını kapattı
Paylaş

AMERİKAN New York Times gazetesi, Suriyeli aktivistlere ve Türk yetkililere dayandırdığı haberinde, Suriyeli mültecilerin kaldıkları kampların 60 bin kapasitesine ulaşması ardından sığınmacıların Antakya’ya girmelerine izin verilmediğini iddia etti.
Suriye rejimi ve muhalifler arasında tırmanan gerilimin Türkiye üzerindeki etkileri tartışılıyor.
Gazetede yer alan haberde, Suriyeli muhaliflerin ilk defa Suriyeli bir savaş jetini düşürdüklerini söylemeleri muhaliflerin askeri kapasitesi üzerinde sorulara yol açtı.
Gazete, Suriyeli mülteciler konusunda baskının Suriye’nin komşularında da inşa edildiğine belirtti.
Habere göre yaklaşık 700 kişinin Antakya sınırında beklemesine rağmen, 60 bin kapasiteye ulaşılmasının ardından sığınmacıların girişlerine izin verilmiyor.    
NYT, “Eğer Türkiye, ülkeye gelen Suriyeli sayısı 100 bini aşarsa Suriye’ye insani yardım için korunacak bir koridor oluşturacağı sinyali veriyor” diyerek, yetkilinin “Hızlı bir şekilde bu sınıra ulaşıyoruz” ifadesini yansıttı. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Malezya’da internet eylemi

SONRAKİ HABER

‘İşgal Et’ aktivistlerine ev baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...