14 Ağustos 2012 12:18

Malezya’da internet eylemi

MALEZYA’da internet kullanımı ile ilgili yapılan yeni yasa değişikliklerine karşı aktivistler ve blogcular eylem yaptı. Eylemciler, yeni yasal düzenlemelerin internette ifade özgürlüklerini kısıtladığını belirtti.Dün, internet üzerinden bir gün süreyle yapılan eylem, “kara sayfa günü” adıyla yürüt&u

Malezya’da internet eylemi
Paylaş

MALEZYA’da internet kullanımı ile ilgili yapılan yeni yasa değişikliklerine karşı aktivistler ve blogcular eylem yaptı. Eylemciler, yeni yasal düzenlemelerin internette ifade özgürlüklerini kısıtladığını belirtti.
Dün, internet üzerinden bir gün süreyle yapılan eylem, “kara sayfa günü” adıyla yürütüldü. Eylemciler, kendi sayfalarını bir gün süreyle kararttı.
Yasalarda yapılan değişikliklere göre kişiler, bireysel bilgisayarlar ve şebekeler üzerinden yaptıkları internet yayın içeriğinden sorumlu tutuluyor. Eylemcilere göre bu düzenlemeler, seçimler öncesi muhalifleri susturma amaçlı yürütülürken, yetkililer bu iddiaları reddediyor. Malezya Bağımsız Gazetecilik Merkezi, bu düzenlemelerin kamu yararını ve katılımını gözetmediğini ve oldukça aceleye getirildiğini açıkladı.
Düzenlemeye göre, herhangi bir bloga, blog kullanıcısı değil bir başka kullanıcı tarafından postalanan bir içerikten bile blog sahibi sorumlu tutuluyor. İnternetin muhalifler için önemli bir buluşma noktası olduğu ülkede yasaya karşı tepkiler devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu öğrenciler eğitim hakkını satın almak zorunda kalıyor

SONRAKİ HABER

NYT: Türkiye sığınmacılara kapılarını kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...