02 Şubat 2018 23:08

Buca Belediyesi İşçileri: Savaş bizim yararımıza değil

Buca Belediyesi temizlik işçileri, demokratik hakların kısıtlandığı savaş ortamında barışı savunmanın temel görevlerden biri olduğunu savundu.

Paylaş

Kenan ÇETİN
İzmir

Buca Belediyesi temizlik işçileri, Afrin’e yapılan harekat konusunda konuşurken tedirginlik yaşıyor. Görüştüğümüz işçilerin hemen hemen hepsi savaşa karşı çıkıyor. Savaşın hak arama yollarına da engel olduğunu ifade eden işçiler, ölen askerlerin işçi emekçi çocukları olduklarını belirterek “Savaş bizim yararımıza değil” diyor.

“Afrin’e niye girdik?​” diye soran işçiler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) neden Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte hareket ettiğini, ABD ve Rusya’nın rolünü, yapılan görüşmelerde hangi pazarlıkların yapıldığını anlayamadıklarını ifade ediyor.

Metal işçilerinin grevinin yasaklandığını, TTB yöneticilerinin savaşa karşı basın açıklaması yaptıkları için gözaltına alındıklarını belirten işçiler, demokratik hakların kısıtlandığı savaş ortamında barışı savunmanın en temel görevlerden biri olduğunu dile getirdi. İşçiler, “Baskıların arttığı bu dönemde barışı ancak en geniş örgütlenmeler yaratarak savunabiliriz” dedi.

OHAL’in ve Afrin’e yapılan harekatın işçi ve emekçilerin çıkarına olmadığını belirten işçiler, “Bunlar AKP Hükümetinin ve sermayenin çıkarına” dedi. Hak arama yollarının da kapatıldığını dile getiren işçiler, “OHAL ve savaş koşullarında iktidarın baskısına karşı tek tek insanlara savaşın iyi bir şey olmadığını, yapılan her savaşın sonunda; faturanın işçiye, emekçiye kesileceğini anlatmalıyız” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Genel-İş: Onların suç dediğine biz mücadele diyoruz

SONRAKİ HABER

İşçilere fazla mesai dayatması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...