02 Şubat 2018 23:00

Biz sizin savaşınızın tarafı olmayacağız

Adile Doğan, barış bildirisi dağıttığı için gözaltına alınıp tutuklanan Neslihan Karyemez'e ve barış istemine dair mektup kaleme aldı.

Paylaş

Adile DOĞAN
İstanbul

“Şimdi kötü günlerden geçiyoruz” diye başlamak istemiyorum ama açıkçası nasıl başlayacağımı da bilemiyorum. Aslında kötü günler hep vardı. Ama iki yıldır bunu daha çok hissediyoruz. Hep kötü yönettiler. İşte, gelinen noktada iyi yönetemediklerini bir kez daha görüyoruz. “Demokrasinin dibiyiz” diyorlar fakat sözünü söylemek isteyen herkesi susturmak için zorbalık ve korkuyla ellerinden geleni yapıyorlar. Peki gerçekten mücadele etmek isteyenleri durdurabilirler mi? Hayır. Günlerdir “Biz operasyon yapıyoruz. Sınırı terörden temizleyeceğiz” diyenlerin halkı kandırdığını da birilerinin anlatması lazım değil mi? Kim onlar? Tabii ki ülkenin gerçek sahipleri olan işçiler, emekçiler. Bizi kandıramazsınız, çünkü biliyoruz yönetenlerin sadece kendi saltanatlarını korumak üzere her yola başvurabileceklerini. İşte bu gerçekleri bilen ve anlatan emekçilere çeşitli baskılar yapılıyor. Gözaltılar ve tutuklamalarla sindirmeye çalışıyorlar. Sadece “barış” istedikleri için. Bunlardan biri de 4 aylık hamile olan Neslihan (Karyemez). Neslihan; işçi bir kadın. Elinde “barış” talepli bir bildiriyle gözaltına alındı. O bildiride “Kan dökülmesin barış olsun. Herkes kendi toprağında özgürce yaşasın” yazıyordu. Neslihan bunun için gözaltına alındı ve tutuklandı. Ülke o kadar demokratik ki barış isteyen hamile bir kadın tutuklanıyor ve kullanması gereken ilaçlar verilmiyor. Bugün barış isteyenlere yapılanların özeti bu. 

Peki Neslihan ve onunla birlikte tutuklanan Bilal arkadaşlarımızın barış talebini susturabilecekler mi? Dün de bugün de hep barışı savundu Neslihan. Çünkü biliyoruz bu savaş ilk değil. Bizim ülkemizde birçok savaş mağduru Suriyeli mülteci var. En kötü koşullarda yaşayan, esnek, güvencesiz ve en kötü işlerde üç kuruşa sömürülen mülteciler. Biz mülteci kadınların savaş yüzünden yaşadıklarını, zorlu yaşamlarını Neslihan’ın kaleme aldığı yazılardan okuduk. Mülteci kadınların yaşamlarını paylaştı, dertlerini dinledi.

Savaşlara, yıkımlara acılara neden olanlar Neslihan’ı ve onun gibi düşünen herkesi suçlu ilan ediyorlar. Neslihan; bir anne adayı. Savaş istemeyen bütün kadınlar gibi çocuklarımızın geleceği için barış istiyor. Bugün bizleri susturmaya çalışanlara sesleniyoruz “Biz sizin savaşınızın tarafı olmayacağız. Neslihan’ın bebeğinin adı inatla “Barış” olacak!

ÖNCEKİ HABER

Bursaspor ile Beşiktaş 2-2 berabere kaldı

SONRAKİ HABER

Camiş işçileri: Komiteler kurduk tek vücut olduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...