02 Şubat 2018 17:03

Altyazı’nın yeni sayısı çıktı

Aylık sinema dergisi Altyazı 180. sayısında kapağını, yılın en iyi filmleri arasında gösterilen Beni Adınla Çağır’a (Call Me by Your Name) ayırıyor.

Paylaş

Aylık sinema dergisi Altyazı'nın şubat sayısı çıktı. Dergi 180. sayısında kapağını, yılın en iyi filmleri arasında gösterilen ve Şubat ayında vizyona girecek olan Beni Adınla Çağır’a (Call Me by Your Name) ayırıyor. Derin bir aşk acısını büyük bir iyimserlikle anlatan Luca Guadagnino’nun güzellikle, hazla ve coşkuyla yüklü filmini Ayça Çiftçi kaleme alıyor.

PARAMPARÇA

Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali’nde Diane Kruger’a “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandıran Fatih Akın’ın son filmi Paramparça (Aus dem Nichts), kocasını ve oğlunu ırkçı bir saldırıda yitiren genç bir kadının adalet arayışını konu alıyor. Altyazı’daki yazısında Fırat Yücel, filmin ana akım intikam filmlerinin kodlarını kullanarak sorduğu soruları inceliyor.

90. AKADEMİ ÖDÜLLERİ

Altyazı Şubat sayısında, bu sene 90. kez verilecek Oscar ödüllerinin değişen yüzüne dair bir yuvarlak masa tartışmasına da yer veriyor. Ali Ercivan, Ali Deniz Şensöz ve Kemal D. Yılmaz’ın sohbeti, öne çıkan adaylardan kamuoyunu meşgul eden skandallara, siyasi atmosferin sektöre etkisinden ödüllerin son dönemde geçirdiği dönüşüme kadar pek çok farklı konuya uzanıyor.

UMUT TAZELEYEN FİLMLER 

Umut Tazeleyen Filmler köşesinde bu ay Övgü Gökçe, Percy Adlon’un 1987 yapımı filmi Bağdat Kafe’yi (Out of Rosenheim) kaleme alıyor. Bir Sinema Psikopatının Listesi’nde ise Abbas Bozkurt, ‘Çocuğun Bakışı’ adını verdiği bir film seçkisini Altyazı okurlarıyla paylaşıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Orhan Aydın: Yasakların sonu gelecektir

SONRAKİ HABER

İzmir Dayanışma Akademisi'nde anlatının gücü konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa