02 Şubat 2018 16:59

Orhan Aydın: Yasakların sonu gelecektir

OHAL’in tiyatro ve sinemaya yansımaları ile ilgili konuşan Oyuncu Orhan Aydın 'Örgütlü olabilirsek yasaklamaların sonu gelecektir' dedi.

Paylaş

Türkiye'de devam eden OHAL’in tiyatro ve sinema başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına yansımasını değerlendiren Oyuncu Orhan Aydın, süreci 12 Eylül askeri darbesi dönemiyle kıyaslayarak bugünün Türkiye’sinin daha geri bir noktada olduğunu söyledi. Türkiye’de düşünce özgürlüğünün olmadığına dikkat çeken Aydın, sanat ve sanat alanındaki en büyük engelin de “faşist bir dayatma” olduğunu söyledi.

Hem Süleyman Demirel hem Kenan Evren hem de Turgut Özal döneminde sanat alanlarının kısıtlanmasına kitlesel yanıtlar verebildiklerini kaydeden Aydın, “Onların bu kara aklını dünyaya duyurabildik. 16 yıldır iş başında olan siyasal anlayışın yaptıklarını da neredeyse on beş günde bir, pek çok dilde dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Birlikte olma davranış biçimini gösterebilirsek, örgütlü olabilirsek bu faşist dayatmaların da, sansürün de, yasaklamaların da sonu gelecektir” dedi. (İstanbul/MA) 

ÖNCEKİ HABER

ABD’nin umudu Venezuela’da askeri darbe!

SONRAKİ HABER

Altyazı’nın yeni sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa