02 Şubat 2018 16:46

BM'den Suriye için insani yardım çağrısı

BM, Suriye’de kuşatma altında olan ve Kasım ayının sonundan bu yana sivillere hiçbir insani yardım götürülemeyen bölgeler olduğunu açıkladı.

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’nin 2015’den bu yana en büyük insani krizle karşı karşıya olduğunu açıkladı. Örgütün Suriye’deki insani yardım koordinatörü Jan Egeland, ülkede kuşatma altında olan ve Kasım ayı sonundan bu yana sivillere hiçbir insani yardım götürülemeyen bölgeler olduğunu söyledi. Egeland, Cenevre’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye’de yüz binlerce kişinin acil insani yardıma ihtiyaç duyduğu uyarısında bulundu.

‘İDLİB’DE ÇATIŞMAYA SON VERİLSİN’

BM yetkilisi Rusya, Türkiye ve İran’a, Suriye’de savaşan taraflar üzerindeki etkilerini kullanmalarını ve İdlib’de gıda, ilaç ve diğer gerekli yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına katkıda bulunmalarını istedi. Bu üç ülkenin İdlib’de çatışmalara son vermesi gerektiğini vurgulayan Egeland, “Ateşkes için çığlık atıyorum” dedi.

BM’nin Suriye’deki insani yardım koordinatörü Jan Egeland açıklamasında, Türkiye’nin Afrin operasyonuna da değindi. Jan Egeland, bölgede 15 bine yakın kişinin evlerini terk ettiğini belirtti. Egeland, “Yerel yetkililerin insanların Afrin bölgesinden ayrılmasını zorlaştırdığına dair haberler var” dedi.

İRAN: ABD, SURİYE’DEN YA ÇIKAR YA TOKATLA ÇIKARIRIZ

İRAN’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’deki askeri varlığı için “ABD, ya kendi isteğiyle buradan çıkar ya da tokatla çıkarırız” dedi. Filistin İntifadasını Destek adlı konferansta konuşan Velayeti, “ABD’nin Suriye’yi bölmeye çalıştığını ancak bunu başaramayacağını” ifade etti.

Velayeti, “ABD, Irak’ı bölemediği gibi, Suriye’yi de bölemeyecek. Fırat’ın doğusuna yerleşen ABD, er geç buradan çıkmalı, ya kendi çıkar veya ensesine aldığı tokatla buradan çıkarırız” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP Kadın Konferansı: Kadınlar savaş istemiyor

SONRAKİ HABER

ABD’nin umudu Venezuela’da askeri darbe!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...