02 Şubat 2018 16:37

HDP Kadın Konferansı: Kadınlar savaş istemiyor

Ankara’da düzenlenan HDP 2’inci Kadın Konferansı'nda ‘ölüm değil yaşam’ vurgusu yapıldı

Paylaş

HDP 2’inci Kadın Konferansı, Ankara Plaza Otel’de yapıldı. “Kadın Yaşamdır, Cesaretle Yaşamı Savunuyoruz” şiarıyla yapılan konferans, polis ablukası altında başladı. Kadınlar, konferans salonuna aramadan geçirildikten sonra girebildi.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay Afrin operasyonuna ilişkin tutuklu HDP ve DBP’lilerin açlık grevinde olduğunu hatırlattı

Görüşmeleri süren AKP-MHP ittifakına değinen Kemalbay, bu ittifakın çatışmaya ve savaşa ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu nedenle Afrin operasyonunun başladığına işaret eden HDP Eş Genel Başkanı, Afrin’de çocukların, sivillerin öldüğünü söyledi. Kemalbay, “Bu savaşı durdurun. Barışı savunmak yeni ve özgür bir yaşamı savunmak demektir” dedi. 

YÜKSEKDAĞ’IN MEKTUBU OKUNDU 

Tutuklanan ve milletvekilliği ile parti üyeliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevinden HDP Kadın Konferansına mesaj gönderdi. Konferans Divanı tarafından okunan mesajında Yüksekdağ, “Konferansımız ve Kadın Meclisi’mizin öncelikli görevi ‘barış ve demokratik siyasi çözüm mücadelesini’ büyütmektir. Demokratik Türkiye ufkuyla her gün daha fazla kadını ve insanlığı vuran savaşa, şiddete karşı barış iradesiyle yürüme görevi kadınların omzundadır. 

Bu omzumuzda taşıdığımız en onurlu yüktür ve milyonlarca kadının, halkların kutsal emaneti olarak mutlaka hedefe ulaşacaktır” mesajı yolladı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

‘Örgütle bağı yok’ denildi ama 9 yıl ceza verildi

SONRAKİ HABER

BM'den Suriye için insani yardım çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...