02 Şubat 2018 16:21

Bakırköy Belediyesinde TİS imzalandı

Genel-İş Sendikası örgütlü olduğu Bakırköy Belediyesi Eğitim Kültür Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü Veteriner İşleri Şefliği bölümlerinde TİS imzaladı.

Paylaş

Genel-İş Sendikası örgütlü olduğu Bakırköy Belediyesi Eğitim Kültür Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü Veteriner İşleri Şefliği bölümlerinde TİS imzaladı.

Bakırköy Belediyesi Eğitim Kültür Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü Veteriner İşleri Şefliğinde çalışan işçilerin DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasında örgütlenmesiyle sendika bir süre önce yetki başvurusunda bulundu. Genel-İş’in yetki belgesini almasıyla TİS süreci başladı. Görüşmelerde uyuşmazlık tutuldu, süreç önce ara bulucuya sonra Yüksek Hakem Kuruluna (YHK) gitti.

YHK’nin onayladığı sözleşmeye göre işçilerin elde ettikleri şu şekilde: “Yüzde 4 artı 4 zam, 10 günlük ikramiye, iki bayram ikramiyesi, 30 lira yakacak parası, 18 yaş altı 3 çocuk için 25 lira, çocukları okuyan işçilere eğitim parası, mesailere 0.60 kuruş zam, hafta sonu çalışmada 1’e 2 yevmiye, dini ve ulusal bayramlarda çalışmada 1’e 3 yevmiye.” Belediye şirketine geçtiklerinde de mevcut haklarının korunacağını belirten Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Adil Çiftçi, “Biz hiçbir zaman taşeronu kabul etmedik, etmeyeceğiz de. Memleket OHAL yasalarıyla yönetiliyor. KHK’lerle yönetiliyor. Taşeron işçiler, güvenceli işe kavuşuncaya kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi'nde korkutan yangın

SONRAKİ HABER

Dostel’de TİS imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...